bresni
Utilizator nou
Mesaje: 5
Membru din: Vin Noi 17, 2017 8:55 pm

intrerupator omnipolar

Vin Noi 17, 2017 9:17 pm

Va salut respectos! Am cumparat o centrala termica pe gaze,iar in manualul de instalare se precizeaza ca trebuie racordata la reteaua electrica prin intermediul uni intrerupator OMNIPOLAR cu deschiderea intre contacte de 3 mm. Instalatorul care a facut instalatia hidraulica a zis ca nu stie despre ce intrerupator este vorba,am intrebat la diverse magazine care comercializeaza aparataj electric si toti si-au dat cu parerea,mi-au aratat fel de fel de intrerupatoare dar niciunul nu a fost convins ca acela este un intrerupator omnipolar.Am cautat pe internet si nu am putut sa ma lamuresc care este intrerupatorul omnipoar care mi-ar fi util,dictionarul zice ca termenul omnipolar nu exista in limba romana cu toate ca si producatorii de cuptoare electrice,de hote,de pompe si alte aparate electrice recomanda montarea unor intrrupatoare omnipolare cu distanta dintr contacte de 3mm.In speranta ca cineva ma va putea lamuri despre ce intrerupator este vorba va multumesc anticipat!
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

Intr-o comuna celebra, bulibaşa isi face o casa mare cu turnulete multe.
Constructia merge bine, bulibaşa plătind totul cu bani gheaţă.
După ce vede la televizor o emisiune, bulibasa ii convoacă de urgenţa pe proiectanţi.
- Bă, manca-v-aş guriţa voastră de domni, vreau sa-mi faceţi o scară de-aia care am auzit eu la televizor, să urc şi eu pe ea.
- Si ce fel de scară sa fie ?
- Bă, de-aia care are baştanii ăia de la Bucureşti, c-asa a zis la televizor, că a urcat pe scara socială. Ei iaca, de-aia să-mi faceti ...socială !
ilcri
Utilizator nou
Mesaje: 7
Membru din: Sâm Mar 04, 2017 9:02 pm
x 3

Re: intrerupator omnipolar

Sâm Noi 18, 2017 1:04 am

Salut. Cred ca este vorba doar de o traducere defectuasa a manualului. Nu o sa gasesti ''omnipolar'' oricat ai cauta. Este vorba de un unipolar (disjunctor), insa daca vei conecta centrala pe siguranta separata, sfatul meu e sa o pui pe un bipolar, de preferat diferential (daca nu ai diferential pe siguranta generala).
0 x

bresni
Utilizator nou
Mesaje: 5
Membru din: Vin Noi 17, 2017 8:55 pm

Re: intrerupator omnipolar

Dum Noi 19, 2017 9:44 am

Multumesc Ilcri incep sa ma lamuresc.
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Înapoi la “Instalatii electrice”