morocanosul
Mester
Mesaje: 261
Membru din: Lun Mar 26, 2012 10:20 am

Energie alternativa.......SCUMPA!

Mie Sep 12, 2012 3:05 pm

Pentru perioada de iarna,ma gandeam sa fac ceva miscare cu o bicicleta(asemanatoare cu cea medicinala)transformata,sa genereze energie macar sa alimentez un tv(70-80W). Modificarile mecanice nu sunt o problema,ma intereseaza partea electrica/electronica,in special ce se poate folosi pe post de generator! Este realizabila idea,in limite acceptabile de pret? Desigur,as faceo asa de divertisment,oricum am energie el. mult mai ieftina(retea)! Cand am spus ca este scumpa,ma gandeam la pretul alimentelor,care vor fi transformate....! Nu-i asa ca este cea mai scumpa energie,tinand cont de multimea de pierderipe parcursul procesului? Nu ma prea pricep la diversele transformari,dar cred cred ca 1Kwh din aceasta energie=nKwh energie retea! Aveti idee cat poate fi N ?(aici ma refer la costuri de "productie"). Mercy.
PS.Aveti idee despre randament?
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

Un puscarias ii spune colegului de celula:
- Bai imi vine sa rad de fiecare data cind mergem la masa!
- De ce ma? spune celalalt.
- Pai m-au arestat pentru ca furam de mancare si acum mi-o dau gratis.
Meşteru
Mester
Mesaje: 128
Membru din: Vin Aug 10, 2012 10:44 pm
Localitate: Suceava

Re: Energie alternativa.......SCUMPA!

Mie Sep 12, 2012 9:47 pm

Salut, o asemenea jucărie are un prieten de al meu. Are o bicicletă din aia de fitness la care a legat un generator auto şi care îi încarcă 2 acumulatori auto de 70A. Dă la pedale şi el şi soţia lui /204/ . 2 ore de pedalat încarcă bateriile care ţin un tv de 19 inch LED (consum extrem de redus, max 30w) o noapte. Și-a făcut cuplul singur la bicicletă invertorul etc. e foarte interesantă jucăria. Nu ştiu ce randament are, dar când am timp merg să fac nişte calcule să vedem. Sper să nu uit. A folosit fire groase şi de cupru.
0 x
Sssmokin`!

ionut120v
Utilizator nou
Mesaje: 26
Membru din: Joi Oct 17, 2013 8:50 am

Re: Energie alternativa.......SCUMPA!

Joi Oct 17, 2013 9:31 am

Buna ziua ma gandeam si eu la asta, ca am un generator cu magneti NeFeB de la o eoliana, elicea e proiectata gresit si nu prea merge, abia daca scoate 50w la vint de 10m/s.
Din pedalat e cea mai scumpa energie, avind in vedere pretul mancarii, dar oricum trebuie sa mincam oricum se pierde. /207/
Cat despre randament: randamentul de asimilare a mincarii este 60-80%,daca esti sanatos la burta, randamentul muschilor este de caa 30% randamentul generatorului caa 90% randamentul acumulatorului cu plumb caa 68 %.
Le inmultiti si vedeti ce va iasa. tinand cont ca randamentul de conversie in nutriente al plantelor este de max 4-5%.
0 x

ionut120v
Utilizator nou
Mesaje: 26
Membru din: Joi Oct 17, 2013 8:50 am

Re: Energie alternativa.......SCUMPA!

Joi Oct 17, 2013 9:38 am

Doriti sa stiti cat e pretul pe KWh pentru aceasta energie, mie i-mi iese la 10ron.
Dar tinind cont ca si asa se pierde degeaba!? tot trebuie ceva miscare.
0 x

morocanosul
Mester
Mesaje: 261
Membru din: Lun Mar 26, 2012 10:20 am

Re: Energie alternativa.......SCUMPA!

Vin Oct 18, 2013 5:31 am

ionut120v scrie:Doriti sa stiti cat e pretul pe KWh pentru aceasta energie, mie i-mi iese la 10ron.
Dar tinind cont ca si asa se pierde degeaba!? tot trebuie ceva miscare.

La pretul de 10 lei/KW,eu cred ca merita,daca tin cont de SANATATE,care este mai importanta(pt mine),mai ales daca ai un job unde poti lua "greutate" la propriu!! Oricum,este MULT prea scumpa,trebuie mers la piata(bani de transport,nervi,consum de gaze(pt.gatit...) asa ca merita investitia DOAR pentru sanatate!! Altfel,costurile sunt nejustificate(pt mine)!! Daca reusiti sa va uitati la un meci,o sa vedeti ca aceasta forma de energie,este benefica,si pt. natura si mai ales pt.dvs! Puteti incerca sa aprindeti un bec,fie si de 60W,pt acest experiment,tensiunea nu conteaza!!Nu vrea sa fiu nicidecum ironic,dar pur si simplu,nu pot sa fac acest experiment,motive obiective!! Daca reusesti,te rog sa postezi rezultatul.Asteptam...!
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Înapoi la “Energie alternativa”