[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 637: A non-numeric value encountered
Mercur, Venus, Terra, Marte asemanari ,desebiri - PowerForum.ro
ionut120v
Utilizator nou
Mesaje: 20
Membru din: Joi Oct 17, 2013 8:50 am

Mercur, Venus, Terra, Marte asemanari ,desebiri

Joi Mai 19, 2016 10:31 pm

Planetele Mercur Venus Terra si Marte.
mercur si terra au campuri magnetice masurabile, venus si marte nu au camp magnetic au camp neglijabil, marte are roci magnetizate dovada ca avut canva camp magnetic.

Mercur Venus si Terra au interior lichid Marte e deja racita Mercur e tide locked fata de Soare dar in mod mai deosebit, Venus abia se roteste retrograd, Terra is Marte se rotesc cam cu aceesi perioada.
Pentru camp magnetic la genul asta de planeta e nevoie de interior fluid care poate curge si destul de fierbinte sa aiba un grad de ionizare deoarece acele curgeri inseamna curent electric si implicit camp magnetic este un fel de efect magnetohidrodinamic invers.

Curgerile in interiorul planetei sunt generate de rotirea cu viteze diferite a straturilor, la Mercur atractia Soarelui si orbita eliptica actioneaza ca o frina asupra straturilor exterioare la Terra atractia lunii si efectul mareic asigura aceaste frinare Venus si Marte nu au asa ceva.

Din punct de vedere al apei Mercur e prea aproape de Soare apa si hidrogenul aprope ca lipsesc, Venus e aproape de soare si nu are camp magnetic apa e instabila la particulele ionizate solare, se descompune si hidrogenul se pierde in spatiu.
Terra e mai departe de Soare si are camp magnetic care protejaza apa de efectul vantului solar are apa suficienta.

Marte e mai departe de soare dar e mai mica si nu are camp magnetic apa este descompusa si hidrogenul se pierde in spatiu fiind mai departe de Soare are inca apa, dar a pierdut caa87% din apa de suprafata,

Pierderea apei a dus la doua aspecte imbogatirea in apa grea aceasta este stabila nu este descompusa de radiatia solara si formarea percloratului prin piederea hidrogenului din apa unui ocean sarat similar cu cel de pe terra, hidrogenul se pierde oxigenul ramas fiind in exces se combina cu clorul si da perclorat
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

La turnarea unui film, niste figurante blonde raman surprinse cand vad de cate ori repeta o scena.
- De ce repeta scena de-atatea ori? intreaba una.
- Nu stii? raspunde alta pe un ton superior. Pai, sant atat de multe cinematografe in lume....

Înapoi la “Taifasuri”