Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1319
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 6
Contact: Yahoo Messenger

lcd tv ACER AT1921,1922

Mar Mar 12, 2013 4:53 pm

Simptom:tv-ul "numara" singur programele in sens descrescator.Rezolvare:scot cupla de la tastatura laterala si defectul dispare, deci este clar ca defectul este pe placuta cu switch-uri.Masurand switch-ul de P- ,constat ca are cam 100Ko.Solutia este inlocuirea acelui switch.In alte cazuri, portul procesorului pe care merg traseele de la tastatura,prezinta rezistenta mica fata de masa,o solutie ar fi "fortarea" pinului respectiv cu o rezistenta care se tatoneaza pana se atinge pragul de tensiune necesar(in unele cazuri merge "artificiul",dar nu este o regula, desigur iese din discutie cazul in care procesorul este total compromis).
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

Un şofer gonea cu 150 km/oră. Vede girofarul unei maşini de poliţie în oglindă si accelerează. După o vreme, vede că nu poate scăpa de poliţist şi trage pe dreapta. Poliţistul îi spune:
– Am avut o zi groaznică şi vreau sa ajung acasă. Dar mi-a plăcut urmărirea. Aşa că zi-mi o scuză bună şi te las să pleci.
– Acum trei săptămâni, nevastă-mea a fugit cu un poliţist, zice şoferul. Când te-am văzut în spate, am crezut că vrei să mi-o aduci înapoi.

Înapoi la “Defecte ascunse intalnite in depanari”