Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1319
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 6
Contact: Yahoo Messenger

sasiu 11AK30 "loveste din nou"

Vin Mai 24, 2013 3:21 pm

Manifestare:incearca sa porneasca, led-ul trece pe verde pe scurt moment,dupa care "cade" in St.By.La primele masuratori da impresia ca este defectul "clasic", finalul de linii...,dar nu!Cauza: integratul final video STV5112 defect.Il "trecem" si pe asta la "clasice".Una din cauzele care pot provoca defectarea integratul final video(TDA6108 sau STV5112) ,poate fi faptul ca inelul metalic, care fixeaza deflexia nu este legat la masa,daca este asa, trebuie facuta aceasta conexiune.
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

CUM SA FACI SEX CAND COPIII DORM
DUPĂ-AMIAZA (CATEVA SFATURI):
1. Preludiul este o pierdere de vreme. La propriu.
2. Nuditatea totală este foarte riscantă. La fel și lipsa păturii, indiferent de anotimp.
3. Nu vă implicați 100%! Cel puțin o ureche trebuie să rămână concentrată la zgomotele din camera copilului.
4. Cu cât terminați mai repede, cu atât vă cresc șansele să apucați să vedeți și un film.
5. Dacă aveți chef, folosiți cu încredere jucării. Atenție mare însă la piesele mici de Lego, sunt groaznice dacă îți intră-n ….Sau în …..
6. Îl știți pe Mutulică din Albă ca Zăpada?….Așa și voi.
7. Folosiți poziții care vă oferă un alibi. E ok să spuneți “Mami și tati stăteau îmbrățișați”. E mai greu de explicat de ce tati o împingea pe mami de la spate în timp ce-o trăgea de păr.
8. Să nu vă fie teamă că veți fi prinși. Copiii sunt ca animalele de pradă: miros frica.
9. Puneți în jurul patului jucării de-alea imbecile care chițăie când le apeși. Câteva secunde pot face diferența între un copil normal și unul traumatizat pe viață.
10. Dacă totuși sunteți prinși, spuneți adevărul: Nu e ceea ce pare! Tati are o problemă medicală la spate care impune ca Mami să-i țopăie în brațe.
11. Dacă totuși chiar vreți să-i spuneți adevărul, e bine să știți că terapeuții buni de copii sunt destul de scumpi.
12. Nu vă dozați energia, că nu sunteți la maraton. E o cursă contracronometru.
13. Ăștia mici dorm iepurește. Așa trebuie să vă “iubiți” și voi.
Și cele mai importante:
A. Se poate să fie nevoie să întrerupeți “proiectul” în orice moment. Așa că fiți mereu pregătiți să rezolvați problema singuri, mai târziu.
B. Nu uitați! Oamenii fără copii fac dragoste. Părinții ai căror copii dorm în camera cealaltă fac cardio.
Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1319
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 6
Contact: Yahoo Messenger

Re: sasiu 11AK30 "loveste din nou"

Joi Sep 19, 2013 3:59 pm

Mai adaug un defect, care dupa ce i l-am trimis unui distins coleg, a facut "copy-paste" si l-a postat pe alt forum ca fiind al lui...., nu ca m-ar deranja foarte tare, dar putea sa precizeze "bibliografia"...Deci:EUROCOLOR chassis 11AK30: tv-ul merge perfect 5-10-30' (aleator), dupa care se opresc liniile, ramane sunet, led verde. Evident lipsesc impulsurile de linii, tensiunile de 8V corecta, cea de 5V cam 4,6V. Inlocuiesc dioda si conzii de pe bara respectiva, se pare ca merge mai mult, dar face la fel defectul. In final am inlocuit quartzul de 4,43619 de langa STV (bineinteles ca neavand 4,43 fabricat de aceeasi firma n-am mai avut culoare, problema care se rezolva cu un trimer de 5-25pF in serie cu quartzul spre masa). Si se pare ca tv-ul merge, il las sa mearga vreo ora, dupa care il dau clientului. A doua zi ma suna "fericit" sa-mi spuna ca "S-A INVERZIT", dupa care s-a oprit ca inainte. L-a adus din nou, fac din nou o gramada de masuratori, nimic suspect, ma gandesc si la STV... lovesc usor gatul tubului si...! SE INVERZESTE , se opresc liniile cu sunet corect. Diagnostic: tub defect, probabil scurt intermitent filament-catod G. Cum tubul era flat, zic sa incerc marea cu degetul, pun aparatul de regenerat pe tub, ii trag trei spituri pe G. Pornesc tv-ul, lovesc tubul, nu se mai intampla nimic, il lovesc si mai "sanatos", nimic, merge perfect. Il las sa mearga vreo 4 ore il lovesc din nou, nimic, merge. Merge la client de vreo cateva saptamani fara probleme dar totusi i-am spus clientului ca tubul este cu semnul intrebarii.P.S: a trecut mai mult de un an si se pare ca merge ..., mi-a confirmat si clientul /202/.
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Avatar utilizator
PETRE
Site Admin
Mesaje: 4059
Membru din: Sâm Iun 18, 2011 8:38 pm
x 6
x 25

Re: sasiu 11AK30 "loveste din nou"

Vin Sep 20, 2013 2:23 pm

Eu i-as fi facut si infasurare separata pentru filament.
Acum cateva luni mi-a venit cineva cu un tv cu care tocmai a fost la Urziceni cu el la reparat. Depanatorul de acolo i-a zis sa-l arunce.....se aprindea pe verde si intra in protectie. Nu l-am regenerat dar am rezolvat cu infasurare separata.
0 x

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Înapoi la “Defecte ascunse intalnite in depanari”