Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1321
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 7
Contact: Yahoo Messenger

lcd tv SHARP model LC-32RA1E nu porneste

Lun Oct 14, 2013 1:02 pm

La acest lcd simptomul defectului era urmatorul: la pornire, led-ul lumineaza rosu , dupa care verde, dupa cateva secunde, trece din nou in rosu, lampile nu se aprind nici macar pe moment.Constat ceva contacte imperfecte pe power board, le remediez, mai inlocuiesc ceva conzi "obositi", defectul persista in continuare.Mi-am amintit ca in urma cu ceva timp am citit o postare a colegului "bogdy"(tot clujean, pe aceasta cale ,ii multumesc) care spunea ca la aceste tv-uri se intalneste acest defect, cauza fiind "ratarile" de pornire si oarecum contorizarile lor in softul televizorului(poate pare oarecum empiric ceea ce spun, dar vreau sa fiu inteles fara prea multa "filozofie"). Solutia este urmatoarea: chiar daca aparatul nu porneste, se intra in service mode prin apasarea simultana a tastelor VOL- si INPUT(AV) de pe panoul televizorului, si daca restul este in regula tv-ul porneste cu imagine, aparand in coltul din stanga sus litera K ceea ce ne spune ca aparatul este in modul service. In continuare, se apasda tot de pe bord simultan (2 secunde) tastele VOL- si CH-, dupa care apar paginile de service, se parcurg cu cursorul up-down al telecomenzii, se modifica valorile cu left-right( sau la alte variante cu vol+,-, se confirma cu "ENTER"( OK). La pagina 10, la modelul care l-am avut eu( la alte variante la pagina 7), este rubrica "lamp error) in dreptul careia este cifra 5( cinci "failure"), care se sterge cu tasta OK de pe telecomanda( apare **OK** scris cu albastru).Ce mai trebuie facut este, la rubrica "FACTORY INIT--" confirmat tot cu tasta OK( si apare tot**OK** ca mai sus). Iesirea din service se face cu scoaterea televizorului din priza. In acest moment tv-ul este apt de functionare normala. Sper sa fie cuiva de ajutor solutia de mai sus. Ideea este ca nu trebuie numai sa cerem, sa mai si dam din experienta noastra,... succes, de la Cluj, numai bine
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

La pct.1 eu zic ca-i asa: Poti sa ai toti banii din lume daca nu-i "stalpul casei" (cunoscut si sub denumirea de "impaciuitorul") bun, degeaba....iti ia jumatate din avere si pleaca la altul.
Avatar utilizator
PETRE
Site Admin
Mesaje: 4075
Membru din: Sâm Iun 18, 2011 8:38 pm
x 7
x 25

Re: lcd tv SHARP model LC-32RA1E nu porneste

Lun Oct 14, 2013 5:59 pm

Deosebit de util.....in acest sens am modificat un pic si titlul topic-ului pentru a oferi mai multe rezultate la cautari.
Multumim pentru contributiile constante.
0 x

Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1321
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 7
Contact: Yahoo Messenger

Re: lcd tv SHARP model LC-32RA1E nu porneste

Lun Oct 14, 2013 8:30 pm

Mentionez ca solutia ese valabila la multe modele de Sharp(am avut un LED rezolvat cu asta),bineinteles pt cele cu placa de baza SHARP si softul aferent( pt ca am intalnit echipate cu sasiu Vestel de tipul 17MB**)
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Înapoi la “Defecte ascunse intalnite in depanari”