Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1319
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 6
Contact: Yahoo Messenger

tv crt HYUNDAI si GUTSCHNEID flat-slim

Lun Dec 02, 2013 12:44 pm

Un defect interesant si specific acestor sasie: tv-ul nu porneste, tensiunile din secundarul sursei sunt corecte, se "aude" ca ar incerca sa porneasca.Tesiunile +,- pt alimentarea integratului de cadre sunt reduse(din cauza faptului ca nu porneste corect etajul de linii), tensiunea pe colectorul tranzistorului driver linii este de aprox. 2-3V, se "incinge" acest tranzistor si traful driver.Suspectez traful driver, tranzistorul driver, inlocuirea lor nu rezolva problema.Comanda in baza tranzistorului driver este buna, cu o usoara deformare in ritmul in care "incearca" sa porneasca(pe osciloscop).Daca se deconecteaza un fir de la deflexie V, ,tv-ul porneste(evident cu "dunga" orizontala), tensiunile pe etajul driver sunt corecte.Cauza: integratul final de cadre TDA8172=STV8172=LA78040=LA78045 defect. Evident ca trebuie schimbati conzii de pe barele de alimentare ai integratului, condul de bootstrap si integratul, dupa care tv-ul functioneaza corect.
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

Un soldat american staţionat în Irak primeşte de la iubita de acasă o scrisoare de despărţire:
- Dragă John, nu mai pot continua această relaţie. Distanţa dintre noi este prea mare. Deja te-am înşelat de 2 ori de când ai plecat şi nu cred că este corect pentru nici unul dintre noi. Îmi pare rău.Te rog să-mi trimiţi înapoi poza cu mine pe care ţi-am trimis-o acum ceva vreme. Cu dragoste, Becky.
Soldatul le-a cerut tuturor camarazilor săi orice fel de poze pe care le au cu iubite, surori sau foste iubite şi amante. Pe lânga poza cu Becky, John i-a trimis toate celelalte fotografii cu femei frumoase pe care le-a strâns de la prietenii lui. În total erau 53 de fotografii alături de scrisoarea care spunea:
- Dragă Becky, îmi pare rău dar nu-mi pot aminti cine dracu' eşti. Te rog să-ţi iei poza din teanc şi să îmi trimiţi înapoi celelalte fotografii. Cu prietenie, John.

Înapoi la “Defecte ascunse intalnite in depanari”