Avatar utilizator
ANDRASONI
moderator
Mesaje: 1319
Membru din: Mie Oct 12, 2011 11:33 am
Localitate: CLUJ-NAPOCA
x 2
x 6
Contact: Yahoo Messenger

lcd tv LG mod. 32LG3000

Vin Oct 23, 2015 12:45 pm

Manifestare :Aleator apare pe ecran meniul "Lista surse"
Aleator trece in St. By si reporneste singur
Cauza: Pt primul caz este "de vina" o eticheta de hartie care este lipita peste switch-ul "source" de pe keyboard~se pare ca in timp, adezivul incepe sa prezinte ceva conductivitate sau chiar switch-ul respectiv sa aiba aceeasi problema.O rezistenta parazita chiar de ordinul zecilor de Mo poate cauza aceasta problema.
Pt. al doilea caz "vinovatul" este o banda adeziva care fixeaza conectorul si cablul cu fire care pleaca de la placuta cu switch-ul de St.By,led-ul de St.By si senzorul IR spre mainboard, aceeasi problema ca mai sus.
Solutia : se indeparteaza acea eticheta~banda adeziva, se curata bine sa nu ramana nici o urma de adeziv si se spala bine de tot cu alcool izopropilic (nu cu acetona~poate ataca cauciucul sau plasticul) dupa care se usuca bine cu foehnul.In cauza switch-ului sau a switch-urilor cu probleme, solutia este inlocuirea lor cu altele noi( nu incercati sa le curatati, munciti degeaba).
Se subintelege ca switch-uri cu probleme pot cauza aparitia pe ecran,haotic meniul, schimbare de program, volum..., solutia este cea de mai sus.
Nu este exclus in unele cazuri mai grave, problema sa fie din mainboard.
Am exemplificat doar pt marca si modelul de mai sus, insa am intalnit aceasta problema si la alte modele si marci (frecvent Samsung).
0 x
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy

Gicu
Sponsorul PowerForum.ro

Pană dai de un raspuns bun, ia de aici un banc!

Era un tip cam timid si pusese ochii pe o tipa super misto in discoteca. Toata seara s-a gandit ce sa-i spuna, dar de fiecare data cand nascocea ceva, timiditatea il tragea inapoi. In cele din urma, tipa se duce la baie . El se hotaraste sa o urmeze si sa o astepte la usa pentru a putea intra in vorba cu ea cand va iesi. A repetat in minte tot felul de replici de agatat, iar cand tipa a iesit a tras aer in piept, a luat o figura de macho si i-a zis: Te-ai cacat frumoaso ?? =))

Înapoi la “Defecte ascunse intalnite in depanari”