TV SERRENA defect la sursa

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
gigi56
Mester

TV SERRENA defect la sursa

Mesaj necitit de gigi56 »

Buna ziua,
Acest TV SERRENA Model : SER21N - A8 , diagonal la tub este de 45cm ,si are urmatoarele componente principale :
- sursa cu trnazistori V 513/ DD5011
- multifunctional N101 /TDA 11106PS/V3/3AQ6
- memorea N104 /24CO8
-sunet N601 /CV 203
- b - vertical N451 /YD78040
-final linii V 432 /DD5024
- video cu tranzistori
- trafo linii BSC25 - T1010A.
Acast TV este distrus la sursa de la un soc puternic de curent si este carbonizate rezistente ,diode condesatori inpuscati,traseie intrerupte mai bine zis e distrus ingrozitor de socul de curent,ca sa rezolv acesta operatiune este de lucru dar fara schema la acest TV mentionat e inposibil sa il readuc la viata,sa ca va rog frumos sa postati o schema originala sa pot rezolva ceva ,dar daca primrsc o schema asemanatoare nu stiu cum o sa rezolv dar ramane de vazut ce schema primesc.
VA multumesc.
PETRE
Site Admin

Re: TV SERRENA defect la sursa

Mesaj necitit de PETRE »

Am mai discutat odata!!...o luam de la inceput?? http://powerforum.ro/viewtopic.php?f=25&t=2894
gigi56
Mester

Domnule ADMIN si scuze dar schema nu este originala si prea putin se potriveste cu notatile de pe sasiu si cred ca nu o sa ma credeti cum sunt componetele montate pe sasiu dar adevarat si va explic :
-R 531 de 12 M este notatiea pe sasiu si este montata in C517 si acest C 517 e montat in baza final linii si masa, ear C 517 este montat la R 531 la masa lui C562 ,este de 10 mf /250v,ear plusul lui C562 duce la doua traseie:
- primul traseu duce in dioda VD 552, prin dioda se ajunge in pinul 10 traf linii.
- al doilea traseu duce in conectorul XS 401 unde este tensiunea de 180v pentru mod video.
Asi dori de la dvs sa ma explicati cum pot sa rezolva problema sursei cand pe sasiu sunt componete montate sunt distruse si am mentionat cum sunt montate,si de acea am cerut a doua oara o schema sa confirme cu notatile de pe sasiu sa pot rezolva problema nu scheme ne corespunzatoare sasiului,nu exista acest montaj pe schema data de dvs,si ce am mentionat ca este montat pe sasiu e adevarat,
Va rog sa ma scuzati daca am gresit ce am explicat si puteti sa stergeti acest topic daca deranjeaza.

Va multumesc frumos de intelegere.
gaby508
Mester

Mesaj necitit de gaby508 »

Domnule Gigi56, majoritatea schemelor sunt asemanatoare nu conteaza cum sunt dispuse componentele pe sasiu dar dvs trebuie sa fiti atent la valorile din schema data de Admin si sa le inlocuiti cu aceiasi valoare. /6/. Trebuie sa face-ti putina "geografie a schemei".
Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

gigi56 scrie: puteti sa stergeti acest topic daca deranjeaza.
Nu deranjeaza cu nimic......deranjeaza faptul ca (mai multi useri) nu sunteti capabili sa folositi aceasta platforma. Puteai continua discutia acolo folosint functia "Vezi continut propriu"....iti apareau toate topicurile care le-ai deschis sau in care ai participat cu comentarii. Mai sunt unii care de fiecare data cand raspund, deschid un topic nou....de-a dreptul incredibil.
Schema exacta a acestui tv nu o sa o gasesti niciodata.
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Daca asa de grava e problema in primarul sursei,de exemplu, de ce va mai bateti capul?! Puneti o sursa UPS001 si....gata!! Nu mai va trebuie nici schema...nimic! Singura conditie este ca trafo chopper sa fie ok!! Daca totusi si pe restul placi(final linii,cadre,video,etc) sant locuri unde cablajul este exfoliat ,diode explodate,etc; atunci mai bine schimbati sasiul cu totul,daca clientul este de acord! O sa munciti (degeaba) si ajungeti sa constatati ca e defect si procesorul,selectorul,etc si nu mai merita investit in reparatie.....
Arbeit macht frei
cornel1962
Mester

Mesaj necitit de cornel1962 »

...defectul seamana perfect cu cel de aici : http://www.elforum.ro/topic/112107-defe ... bio/page-2 , topic creat de dvs.si tv. rezolvat in final!!! . Este vorba de aceiasi sursa, sau de acelasi sasiu???
gigi56
Mester

Domnule Admin imi cer scuze fata de dvs si fata de colegi pentru ca am postat a doua oara despre acest TV SEREENA ,dar prima postare despre TV SEREENA a fost anul trecut si am uita difinitiv ca am mai avut in lucru un aemenea TV SEREENA .
Domnule Admin si fara suparare din partea dvs ,dar tare sunteti prententios cum posteaza pe forum unii userii ca exemplu : ca ocupa spatiul ne potrivit , ca scrie cu litere mari ,ca scrie prescurtat si va duce in eroare , asa cum s-a intamplat si mie ca eu am uitat ca am mai postat despre TV -ul mentionat,si cred ca nu e bine sa fiti asa prententios si o s plece multi userii de pe acest forum , cred ca am dreptate !!!.
Va multumesc de intelegere.
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

D-l ADMIN, atentie...<sunteti prententios >...si atunci atunci o sa va plece toti utilizatorii... /203/
...si in fond, ce mare chestie ca deschidem sapte topicuri pe acelasi subiect? /204/
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

gigi56 scrie:si cred ca nu e bine sa fiti asa prententios si o s plece multi userii de pe acest forum
Ha, ha, ha.....culmea tupeului!!! Unii pe aici isi consuma timpul, nervii si banii (pt ca forumul asta costa bani ca sa-l vezi d-ta) incercand sa va ajute sa invatati si sa castigati bani, iar voi va comportati ca niste domnisoare sensibile care va suparati cand vi se fac observatii in ce privesc regulile de buna functionare.
Daca mai scoti un cuvant care nu are legatura cu titlul topicului, na-i sa mai poti vedea forumul deloc. Daca ai ceva de reprosat o faci in sectiunea "Sesizari" sau la "Taifasuri". Voi, astia nemultumiti aveti nevoie de forumul asta si de utilizatorii care incearca sa va ajute, nu invers!
Scrie răspuns