DVD E-BODA DV555PLUS

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
mihaib
Mester

DVD E-BODA DV555PLUS

Mesaj necitit de mihaib »

Are cineva schema dvd-ului E-BODA model DV 555 PLUS, sau stie unde o pot gasi? Va multumesc.
PETRE
Site Admin

Re: DVD E-BODA DV555PLUS

Mesaj necitit de PETRE »

nu se gaseste asa ceva
mihaib
Mester

Ok, am inteles ca nu se gaseste schema, dar poate are vreo idee cine a mai reparat dvd-uri. Aparatul dupa ce il alimentezi sau il scoti din standby cu telecomanda ii dai comanda sa deschida compartimentul, pe afisaj apare open, dar nu se deschide compartimentul si nici motorul pentru deschiderea compartimentului nu lucreaza. Fenomenul a aparut brusc fara alte simtome.
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Salut ,intai verifici daca motorul nu este gripat (blocat mecanic) apoi masori tensiunile pe care le scoate alimentatorul. Daca acestea sunt in regula vezi daca vine tensiune pe motor la comanda OPEN .daca este tensiune verifici motorul ,daca nu este alimentat motorul verifici cablul ,contactele ,cei doi tranzistori de langa mufa ,din placa.Daca tot nu gasesti rezolvarea afisezi datele gasite (tensiunile)si continuam depanarea.
mihaib
Mester

Mii de multumiri pentru nicumicu, ai avut perfecta dreptate. Motorul open/close avea rotorul blocat, dar sa nu ma intrebi cum sau cu ce ca nu stiu. Doar am rotit putin de el si s-a deblocat. In orice caz il mai tin o saptamana la mine si-l pun la treaba sa vad daca mai face vreo figura. Oricum masurasem tensiunile pe placa de alimentare si corespundeau cu ce era trecut pe ea si pentru mai multa siguranta am schimbat toti condensatorii de filtraj. Poate ca nu-i schimbam dar tocmai cand voiam sa vad riplul mi-a crapat osciloscopul. Inca odata mii de multumiri.
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Pentru motor de rotire defect (nu are turatie corecta.....) se poate incerca curatarea colectorului oxidat cu spray contact si conectarea motorului la o tensiune dubla fata de tensiunea normala de alimentare pentru 30",apoi se monteaza la loc.
mihaib
Mester

Multumesc pentru sfaturi.
Scrie răspuns