Buna ziua tuturor .
Am o problema la acest sasiu , si anume se incinge excesiv finalul linii , dupa cateva ore se arde . Am schimbat mai multi tranzistori , chiar si C-uri in loc de BU , am puc finalul de la un tv la care nu se incinge , si pe acest sasiu se incinge . Am schimbat condul C613 din baza lui , am refacut lipituriile in zona trafo linii si BO , am modificat R 658-33 ohm cu 10 ohm si R 624-33 ohm cu 22 ohm .
Cei care au patit asta si au gasit rezolvare , rog sa posteze .Multumesc .
sasiu 11ak30
Re: sasiu 11ak30
pune bec de 60w in locul BU si vezi cat ai pe el.....C-ul din baza trebuie sa fie unul nou de calitate, pune 22, 33, sau 47uf/63v
- ANDRASONI
- moderator
Incercati cu un BU808DFX din alt lot, cel care l-ati pus sa nu fie "stift". Verificati daca este montat pe placa C645, daca nu este, montati un 220uF/16v, filtrati bine tensiunea de pe stabilizatorul de 8V(IN/OUT), puteti sa puneti 1000uF/16v pe intrare si iesire, verificati conectorul deflexiei H si lipiturile aferente acestuia, precum si cele de pe trafo linii, condensatorul de 430nF/250V, iesire deflexie linii.Daca tubul cinescop este normal, trebuie sa aveti pe B+, cam112-115V, daca tubul este flat, cam125V.daca aceste tensiuni nu sunt OK (marite) ,verificati R817, sa nu fie "intinsa".Consultati eventual revista "Depanatorul", nr. 29. Succes!
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
-
- Utilizator nou
este imposibil , daca este bu 808 dfx ( jv) 7 . 50 , este bun :) atentie ! fara umflaturi :)
incearca se poate consum marit in ( bo ) . parerea mea :) eu am montat 30 de bu -ri si nu am probleme . se inlocuieste c-ul din baza bu , se monteaza bu 808 dfx. jv
dupa aceea se refac lipiturile din bo . se schimba electrolitici de 160 v 47 cu uni de 100 / 160 :) succes ! 

Intradevar domnule Andrasoni , R817 era devina . Valoare masurata 103kohmi , am inlocuit-o cu 98kohmi . Am descoperit dupa o masurare mai amanuntita a barei B+ ca am 119V , iar dupa inlocuirea lui R817 cu valoarea de 98k , am pe bara B+ 113,5V . Valoarea lui R817 pe schema este data ca 99K , neavand aceasta valoare , am reusit sa obtin valoarea de 98K prin inserierea a doua rezistente . Acum nu se mai incinge C-ul .Multumesc d-le Andrasoni , am omis aceasta valoare care mi s-a parut de la inceput putin cam mare , dar nu am crezut ca o crestere a barei B+ cu 4-5V poate duce la incalzirea excesiva a finalului de linii . Multumesc si celorlalti colegi care mi-au raspuns , cu toate ca inainte sa postez despre acest subiect , am facut toate operatiuniile date ca sugestii de fiecare dintre dumneavoastra . Totusi este bine de stiut .
Treaba cu BU 808 : JV > nu-mi este clarailie ionut scrie:este imposibil , daca este bu 808 dfx ( jv) 7 . 50 , este bun :) atentie ! fara umflaturi :)
/ se monteaza bu 808 dfx. jv

o recomandare colegului ; multe defecte la acest sasiu ,contact imperfect la priza sau prelungitoare ; pe piciorusele stecherului de la tv se observa arsuri sau plasticu topit ; eu recomand inlocuirea lui din prima ; alt defect frecvent este un c in sursa de 47nf care are contact imperfect , recomand inlocuirea lui ca sursa sa mearga bine ;am cumparat sute de tranzistoare 5388 bu808 cele mai eftine de la mivarom nu am intalnit nici unu defect mai sant multe de spus , dar acest sasiu este cel mai simplu de reparat , succes !