LG - 21782clx

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
cornel1962
Mester

LG - 21782clx

Mesaj necitit de cornel1962 »

Buna dimineata. am primit un tv LG , sasiu cw62b, tk super slim, cu probleme pe E-W... mai exact imagine deformata pe H (efect de perna) - I) (I. Nu am facut inca masuratori , abia l-am curatat putin de praf . Pentru inceput as elimina suspiciunile asupra bobinei de deflexie ( prin inlocuire ) si dupa aceia m-as indrepta catre circuitul de corectie E-W. Daca a intalnil cineva defectul la acest sasiu ... m-ar ajuta mult . Multumesc si revin cu detalii.
PETRE
Site Admin

Re: LG - 21782clx

Mesaj necitit de PETRE »

Lasa bobina in pace, nu are nimic.
cornel1962
Mester

Stie cineva cum intru in meniul de service la acest sasiu? {LG- 21fs2clx. sasiu cw62b}.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Ai face orice numai sa nu muncesti....nu este din service.....problema este in corectia EW care este destul de complicata la acest tv. Insista in zona incercuita din poza....incepe cu electroliticii si contunua cu tranzistori , diode, samd.
Manualul service aici: http://www.girlshare.ro/33232698.4 unde este specificata secventa service.
Fişiere ataşate
lg-ew.JPG
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

"Ai face orice numai sa nu muncesti....nu este din service."...,subscriu, asta este si parerea mea, n-are nimic s*** cu prefectura....,cum vreti sa-l reparati fara sa "puneti osul" un pic?
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
cornel1962
Mester

/203/ Buna seara. Din fericire defectul a fost rezolvat... un cond. C407 ,in scurt. Nu-l cautati in schema ca nu-l gasiti, exista doar pe sasiu. Daca doriti analizati putin cateva detalii in schema de mai sus si veti observa C411 are trei valori diferite si trei pozitii diferite in schema . La fel si C413 este in doua locuri si multe alte notatii diferite fata de sasiu. C 475 este lipsa pe placa , dar din cate mi-am dat seama este inlocuit de acest C407. Odata cu schimbarea lui C407(270pF/250v), am inlocuit si diodele de modulatie. Cine poate sa ofere aici o solutie pentru rezolvarea unor probleme sa o faca , cine nu sa-si mai vada si de treaba lui. (aviz amatorilor de mistocareala si plini de ei).Este totusi un FORUM si un limbaj adecvat nu ar strica. Multumesc!
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Stimabile ,cred ca aveti nevoie de niste clarificari: daca cineva vrea sa va ajute , chiar daca vi se atrage atentia la faptul ca cereti imediat solutii, fara sa munciti, asta nu inseamna "mistocareala".Acest cuvant folositi-l in alt mediu care noua nu ne este familiar, poate avem ceva "carente" culturale.Si cand mai dati "avize", fiti atent cui si de ce le dati.Pt. genul d-voastra de abordare exista si alte forumuri.Si, "C413 de 2 ori si multe alte notatii gresite" citat de pe alt forum- apropos, componentele care apar in mai multe pozitii, cu aceeasi notatie, este datorata tipului de tub cinescop utilizat, asta ca sa stiti pe viitor.Cred ca am fost suficient de clar.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Încuiat