defectiune tv Noriko model N2180 N-8pt90psb
-
- Utilizator nou
defectiune tv Noriko model N2180 N-8pt90psb
BUNA SEARA! AM REPARAT TV CU SASIU PT90A SI MI-A CAZUT 5V. STAND BY ! AM GASIT DIODA DP11 STPS5L4O CONDUCEA IN AMBELE SENSURI ! AM INLOCUIT-O CU FUF5406 SI NU AM TENSIUNILE DE 8V. SI DE 5V. ! VA ROG SA-MI SPUNETI CU CE O POT INLOCUI! MULTUMESC!
Re: defectiune tv Noriko model N2180 N-8pt90psb
NU MAI SCRIE CU LITERE MARI !!
pui diode asa cum iti vine cand toate informatiile exista pe net??
aceea este o dioda Schottky si trebuie sa pui doar identica.
pui diode asa cum iti vine cand toate informatiile exista pe net??
aceea este o dioda Schottky si trebuie sa pui doar identica.
- Fişiere ataşate
-
- CD00002923.pdf
- (49.82 KiB) Descărcat de 242 ori
-
- Utilizator nou
Nu am stiut !Multumesc !!!
Conducea in ambele sensuri?!?! Cu analogic sau digital ati masurat-o?!?! Cu digital doar daca aveati 0 V in ambele sensuri este defecta;iar cu analogicul daca acul bate la zero in ambele sensuri....Altfel...aceea dioda poate fi buna!! E Schottky...nu e ''normala''....
Arbeit macht frei
-
- Utilizator nou
Buna seara! Cu analogic 120 ohm si 250 kohm pe "x1 kohm" si cu dugital "pe dioda" 152 si invers nu conduce!!! Dr am gasit SB360 si am citit ca este Schottky de 3A
Am atasat fisierul de mai sus degeaba.....STPS5L4O este de 5A
-
- Utilizator nou
Deci nu merge decat de 5A !!!La masuratoare nu-i buna!!!Am sa caut pana gasesc!!!
Ba eu zic ca e buna aceea dioda!!! Masurati si cea care ati gasit-o : SB360 si tot asa o sa va arate !!! Daca nu e ZERO e bunaaa!!!! 
Altceva este defect acolo,nicidecum aceea dioda de 5 amperi!!!!! 5 amperi este maximul suportat de dioda in conductie directa ;nicidecum pe aceea bara nu aveti asemenea consum....dioda s-ar fi facut ...scrum si cablajul la fel....!!!

Altceva este defect acolo,nicidecum aceea dioda de 5 amperi!!!!! 5 amperi este maximul suportat de dioda in conductie directa ;nicidecum pe aceea bara nu aveti asemenea consum....dioda s-ar fi facut ...scrum si cablajul la fel....!!!
Arbeit macht frei
- ANDRASONI
- moderator
"NU MAI SCRIE CU LITERE MARI !!" pe net, daca scrii cu majuscule, inseamna ca tipi la interlocutor..., asta ca o paranteza.Si nu pricep de ce, inainte de a inlocui o piesa (daca nu stiti din experienta), nu va interesati de datele tehnice ale acelei componente.Si vad ca la lectiile de electronica este "coada", de cate vizualizari sunt.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
-
- Utilizator nou
Buna seara ! Am rezolvat dioda era intr-adevar buna! Am schimbat si dioda insa era rezistenta de 0,22ohmi intrerupta ....pusesem una de 1,21 ohmi si am pus una de 0,22 ohmi si a luat-o din prima! Multumesc tuturor!
-
- Utilizator nou
Buna seara ! Tot la acest tv dupa ce l-am reparat am constatat in probe se intrerupea si ca mi-a disparut culoarea !L-am desfacut si am apasat un pic in zona ST92195 si a revenit culoarea dupa un timp cand schimbam canalele nu mai aveam culoare ! Am desfacut tv si am constatat ruperea cablajului ,fisurare circuit imprimat si m-am apucat sa lipesc !Am lipit nu se mai opreste insa nu mai am culoare ! Osd-ul arata ca are !Va rog sa-mi spuneti cum vine semnalul de culoare caci nu-i dau de capat !
refa toate lipiturile pe jungla STV
....si mai cautati dupa defecte de contact/cablaj fisurat!! Daca nu gasiti nimic....schimbati quartul de 4,43MHZ!!!
Arbeit macht frei
-
- Utilizator nou
Buna seara ! Am facut tot ce mi-ati spus ,nu-si revine culoarea dar....am schimat canalele si am intrat in AV ...surpriza cand am dat pe un program a revenit culoarea ! Cand am dat pe un alt canal mi-a intrat "alb negru" si deatunci nu a mai intrat culoare !Pacat !!!Cred ca trebuie sa rup cablajul din nou; am schimbat si inca o jungla (am soclu) ...la fel !Daca nu este o metoda de a "pasi"semnalul ! Nici nu stiu cum vine SCC cred ca am scris bine!