11ak58-5

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
terinte74
Mester

Re: 11ak58-5

Mesaj necitit de terinte74 »

nene lasa-l in pace
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Chiar ca-l las...
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
electron49
Mester

Mesaj necitit de electron49 »

In primul rand multumesc.Schema este buna domnule andrasoni fapt pentru care va multumesc.Ci din sursa a fost schimbat din prima cu ncp 1207.Decuplat pin 6 si nu se formeaza 12 v.Am scos tr 800 si am gasit infasurarea 6-8 intrerupta.Acum caut traf si va anunt orice noutati.Multumesc din nou ca ma suportati.Numai bine.
ANDRASONI
moderator

Vedeti ca de regula se intrerupe langa pinul care se lipeste pe placa
veirone
Utilizator nou

Mesaj necitit de veirone »

salut, in caz ca se aprinde led stand by la tv, verifica r824 10ohmi sa nu fie intrerupta.. si mai trebuie sa fie un rezistor de valoare mica care desparte primaru de secundar 00.1R 0.5w, in caz ca nu se aprinde ledul are problema in primar. asta daca nu este mosfetul in scurt sau trafu defect.
ANDRASONI
moderator

"un rezistor de valoare mica care desparte "primaru"!!! de secundar 00.1R 0.5w"..., adica cum?
veirone
Utilizator nou

scuze nu desparte.. este legat pe un pin de la cooper in secundar in unele tv-uri. adica intru-n fel tot desparte primaru ca ii taie o parte din alimentare.. si ledul nu se mai aprinde la tv.
ANDRASONI
moderator

Indicati pozitia de pe schema a rezistentei la care va referiti, poate ma "luminez" si eu cum se "desparte" primaru"L"...
veirone
Utilizator nou

ANDRASONI scrie:Indicati pozitia de pe schema a rezistentei la care va referiti, poate ma "luminez" si eu cum se "desparte" primaru"L"...
eu nu m-am referit strict la acest tv ci la general.. ca acea problema de un rezistor de valoare mica se manifesta de nu se aprinde ledul. daca nu este mosfetul si etc.. o sa ma uit mai incolo pe schema. apropo ca Dvs va pricepeti. mi-am luat un multimetru second hand la pret bun ca nou era mai scump.. uni-t m890c si pe scara de 200ohmi cand scurtez sondele arata 00.6/00.7 nu 000/00.1 in rest indica bine, aveti idee asa este el? sau sa sterg placa bine cu alcol la lipituri, ca in unele locuri la lipituri prezinta peticele de oxidare pe cablaj si nu aveam alcol cand lam desfacut..
electron49
Mester

Mesaj necitit de electron49 »

Domnule ANDRASONI am demontat trafo si este strapuns in interior amandoua infasurari din primar.Codul de pe traf este;30058968 748 vs42713-00 r w.Nu gasesc original.Cum as putea rezolva.Nu am mai intalnit asa ceva.Multumesc.
veirone
Utilizator nou

nici sa nu cumperi original, ca este scump si rar gasesti. cumpara unul echivalent.. ia de la lichidari de stoc ca sunt ieftine si il adaptezi.. criteriul este sa se alimenteze cu un voltaj similar cu cel inlocuit asta care il pui si sa fie pt aceiasi diagonala, sa ai geometria buna.. ca oricum b+ il reglezi din potentiometru si din screen si o sa jonglezi cu potentiometrele pana nimeresti tensiunea buna sa se vada bine culoriile, dar ai grija sa nu incurci pinul de filament cu alt pin.. Dnu admin sau Dnu andrasoni se pricep mai bine la asta ca au experienta!
veirone
Utilizator nou

sunteti suta% sigur ca este chopperu? daca este scos din circuit mai masuratil odata cu un multimetru analogic sau tot cu digitalu. sa fiti sigur, eu am crezut ca este traful lini ca nu am citit cum trebuie.. oricum cred ca ii gasiti echivalent. daca nu duceti-l la bobinat daca o merge bobinat.. la cineva care are cunostinte de bobinat ca e migalos cu bobinatu.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Nea @veirone nu mai posta multiplu si mai ales nu mai posta pana nu esti 100% sigur ca stii ce spui (asta ca sa ma exprim diplomatic).
veirone
Utilizator nou

ADMIN scrie:Nea @veirone nu mai posta multiplu si mai ales nu mai posta pana nu esti 100% sigur ca stii ce spui (asta ca sa ma exprim diplomatic).
pai daca omu nu specifica ce trafo! in pv mi-a spus de chooper
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

electron49 scrie:Am scos tr 800 si am gasit infasurarea 6-8 intrerupta.Acum caut traf si va anunt orice noutati.
Ba uite ca a spus.....deci gata cu off-topic-ul.
Încuiat