defect daewoo dtl2950k-sas.cp650
Re: defect daewoo dtl2950k-sas.cp650
Din moment ce cu firul care are tensiunea UG2 cand este deconectat ai tesiune pe el, iar cand il conectezi ai 0v inseamna ca ori ai soclul tubului defect, ori este tubul defect. Ce sa cauti la selector?
aveti dreptate, experienta i-si spune cuvantul
am masurat ug2 cu placa FV data jos, am tensiune,
daca intrerup traseul g1 pe placa FV am rastru ,cam intunecat ce-i drept si se vede cursa inversa linii
aveti idee ce as putea face sa elimin scurt circuitul dintre g1 si g2 ???
am masurat ug2 cu placa FV data jos, am tensiune,
daca intrerup traseul g1 pe placa FV am rastru ,cam intunecat ce-i drept si se vede cursa inversa linii
aveti idee ce as putea face sa elimin scurt circuitul dintre g1 si g2 ???
- nicumicu
- Electronist avansat
Ai masurat pe pinii tubului si este scurt intre G1 si G2?Mai bine scoate soclul de pe placa FV,curata placa bine ,apoi desfa soclul si vezi cum este inauntru,,eventual schimbat daca prezinta arsuri.Verifica componentele de pe placa video.Verifica daca supotul de plastic care sustine pinii tubului nu prezinta deformari,arsuri...
asteptam noutati.
asteptam noutati.
cu placa FV data jos, daca refac legatura g1 am si tensiune g2
soclul cred ca este bun, am scurt in interiorul tubului intre g1 si g2
soclul cred ca este bun, am scurt in interiorul tubului intre g1 si g2
- nicumicu
- Electronist avansat
"Depanatorul"nr41 pag.7:
Cu televizorul scos din priza,se descarca mai intai tubul cinescop si apoi se scoate soclul TK. Se identifica care sunt electrozii G1 siG2, tinand cont de pozitia lor fata de electrozii de filament care se identifica prin masurarea cu aparatul.Ideal este sa avem un soclu TK separat pe care sa-l montam pe tub si apoi sa lipim cate un fir pe G1 si G2.Practic vom realiza un circuit serie format din G1-G2-un bec de 60W/220V care se conecteaza la tensiunea de 220V ac..In serie cu acest circuit se poate monta si un intrerupator care se poate inchide si deschide de cateva ori sau pur si simplu se introduce si se scoate din priza circuitul de cateva ori in interval de cateva secunde,va veti astepta sa se aprinda becul,ei bine, el nu se va aprinde, dar dupa ce veti conecta placa Tk, veti constata ca tv-ul functioneaza.Daca totusi ,aveti ghinionul sa se aprinda becul, incercati cu un bec de 150W.succes
Cu televizorul scos din priza,se descarca mai intai tubul cinescop si apoi se scoate soclul TK. Se identifica care sunt electrozii G1 siG2, tinand cont de pozitia lor fata de electrozii de filament care se identifica prin masurarea cu aparatul.Ideal este sa avem un soclu TK separat pe care sa-l montam pe tub si apoi sa lipim cate un fir pe G1 si G2.Practic vom realiza un circuit serie format din G1-G2-un bec de 60W/220V care se conecteaza la tensiunea de 220V ac..In serie cu acest circuit se poate monta si un intrerupator care se poate inchide si deschide de cateva ori sau pur si simplu se introduce si se scoate din priza circuitul de cateva ori in interval de cateva secunde,va veti astepta sa se aprinda becul,ei bine, el nu se va aprinde, dar dupa ce veti conecta placa Tk, veti constata ca tv-ul functioneaza.Daca totusi ,aveti ghinionul sa se aprinda becul, incercati cu un bec de 150W.succes
am efectuat metoda cu becul inseriat cu G1 si G2 , si intr-adevar scurtcircuitul a fost eliminat
am refacut reglajele screen si focus, tv-ul functioneaza foarte bine
multumesc tuturor care au contribuit cu sfaturi utile,si pentru rabdarea avuta fata de un incepator
dau o bere virtuala ptr toata lumea
P.S. Craciun si un An Nou fericit tuturor
am refacut reglajele screen si focus, tv-ul functioneaza foarte bine
multumesc tuturor care au contribuit cu sfaturi utile,si pentru rabdarea avuta fata de un incepator

dau o bere virtuala ptr toata lumea

P.S. Craciun si un An Nou fericit tuturor

salut! eu am modificat soclul la un tub irico37sx110y22 pentru o placa de tv elen kd 1406 am descarcari intre pinii tubului ce am gresit?
am imagine clara, am pus si bobina de deflexie a placii de elen dar cand apar descarcarile se strica tot
Are vreo legatura cu tv-ul din titlul topicului? De ce nu ai deschis un topic nou?
Pune pe cineva sa te invete sa navighezi intr-un forum!!
Mai mult decat atat te apuci de inventii si ne intrebi pe noi ce-ai gresit!!
Pune pe cineva sa te invete sa navighezi intr-un forum!!
Mai mult decat atat te apuci de inventii si ne intrebi pe noi ce-ai gresit!!
Corect ,prima data rezolva sursa !! >> sursa e cu tranzistori sau integrat ??