Dimensiune mare.

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
BUGHIU
Electronist avansat

Re: Dimensiune mare.

Mesaj necitit de BUGHIU »

Eu i-am sugerat sa-l scoata...E paralel cu cel de 8,2 nf si impreuna dadeau cam 13nf.....iar prin scaderea capacitati ,scadea si dimensiunea orizontala! Pe schema apare a fi 4,7 nf....in tv la colegul in tv NU stiu cat este!!
Arbeit macht frei
telibancatalin
Utilizator nou

Mesaj necitit de telibancatalin »

Sasiul CP120s functioneza de obicei pe tuburi slim de 120 grade , si au cadre + EW cu LA7848. Daca dimensinea orizontala este mare si cea verticala la fel in primul rand verificam U1 sa nu fie mare,vizualizam imaginea pe orizontala sa nu prezinte efect de 'perna' sau 'butoi' (de obicei perna),verificam Vcc pin 6 LA7848 inlocuim C310 pin 7 .Daca defectul persista verificam circuitul de iesire deflexie H. Foarte posibil ca C425 serie cu deflexia H (250nf)sa fie devalorizat, lipituri reci etc pe iesire deflexie H. In cele din urma inlocuiti la7848. Nu recomand pentru marirea sau micsorarea imaginii modificarea condesatorului de recuperare (C-E) deoarece duce la ambalarea termica a finalului de linii si la functionarea in regim anormal a BO. Se poate modifica valoarea condensatorului serie cu deflexia pentru ajustarea dimensiunii orizontale dar in situatia inlocuirii bobinei de deflexie(cu ce gasim prin dulap).Marirea valorii duce la micsorarea dimensiunii H ,micsorarea valorii (ghici) duce la marirea dimensiunii H. Daca totul este ok nu cred ca aveti nevoie de reglaje in service menu (doar daca nu au fost modificate pe defect) Succes !
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Înseriați pe bobina de deflexie H (tăiați firul roșu și acolo înseriați) o bobină cu grosimea firului comparabilă cu cea a deflexiei, ideal ar fi să aveți o bobină reglabilă cum erau pe șasiurile vechi.Dacă nu, puneți ce aveți (de exemplu bobine de est-vest), dacă se comprimă prea mult, mai luați din spire. Nu vă recomand să micșorați valoarea conzilor de recuperare, este periculos pt. tranzistorul final linii. Succes!
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Scrie răspuns