TV HAIRUN, Baleaj V. defect.

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
electronistamator
Utilizator nou

TV HAIRUN, Baleaj V. defect.

Mesaj necitit de electronistamator »

Am un TV HAIRUN Model HN14"(TH-2183D1,LA78040,)Am o dunga mai albicioasa la 1/3 (in partea de sus a ecranului) de la care imaginea in continuare este alungita.Am schimbat LA78040 care mai fusese schimbat si era din nou defect.Am mai schimbat V551 (scurt) si R550 arsa.Condensatorii din B.V. verificati.Rog frumos pe cineva in tema pentru o orientare!
PETRE
Site Admin

Re: TV HAIRUN, Baleaj V. defect.

Mesaj necitit de PETRE »

electronistamator scrie:Condensatorii din B.V. verificati.
Nu-i suficient sa-i verifici.....eu zic sa-i inlocuiesti, inclusiv pe cei de pe alimentare BV cu +/-15V.
electronistamator
Utilizator nou

Nu este cu alimentare diferentiala(am 24V din sursa si un 12 tot din sursa prin R461 pe iesire.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

cauta un TDA8172.....posibil integratul stift
electronistamator
Utilizator nou

Va multumesc pentru promptitudine si raspuns la subiect!Momentan am rezolvat problema prin marirea tensiunilor din sursa(110V pe BH,26V peB.V.)Cred ca aveti dreptate cu LA stift,se incinge foarte puternic si dupa un timp incepe sa tremure imaginea.Am pus un radiator suplimentar si daca nu va rezista voi cauta un 8172.Toate cele bune!
electronistamator
Utilizator nou

Cu TDA 8172 nu se rezolva problema!Tot se infierbinta peste 80 de grade si am si desincronizare jos!(O dunga neagra la 5 cm si imaginea intoarsa)Functioneaza perfect cu un radiator de aluminiu compact.O specificatie:Nu stiu de cite ori a mai fost schimbat 78040.In jurul lui cablajul este innegrit(placa)...evident circuite exfoliate.Bobonele de deflexie legate in paralel si inseriate cu una de de reglaj. Numai 3 !!OHMI?
cornel1962
Mester

Mesaj necitit de cornel1962 »

... 3 ohmi pe verticala ???
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

..aia cred ca e cea de linii,nu de cadre....!! La doar 3 ohmi impedanta....pusca integratul cadre mai repede....
Arbeit macht frei
electronistamator
Utilizator nou

Da 3 OHMI pe verticala! H. are 2,5 OHMI.Le-am alimentat in serie (desfacut paralelul si pus firele care vin din iesire baleaj vertical pe capete) si am imagine numai pe mijlocul ecranului.Cu LA 78040 si bobinele legate in paralel am imagine normala ,numai ca se incinge la peste 70 grade in 5 minute.Bobinele masurate separat au fiecare cite 6 OHMI.Nu au scurt intre ele.Am pus un radiator compact pe care nu reuseste sa-l incalzeasca la 60 grade si functioneaza bine.
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Acolo aveti ceva problema..., eu nu am vazut pana acum deflexie V cu impedanta de 3 ohmi.La un tv slim, diagonala de 70, bobina de vertical are 6,5 ohmi.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
electronistamator
Utilizator nou

Asta a fost si motivul pt. care am solicitat sprijin.Dar in alta ordine de idei daca functioneaza fara cusur pe imagine ce as putea sa-i fac.Momentan nu dispun de alte bobine.Oricum va multumesc pt. colaborare d-le Andrasoni!!
Scrie răspuns