tv led SHINELCO
-
- Mester
tv led SHINELCO
Am gasit undeva scris pe placa digitala 715G947-MOE000-005K pe capacul lui nu am gasit eticheta de fabrica este luata de cineva defectul la acest tv este ca nu vede telecomanda am dat din manual am intrat in meniu dar pentru ca sa dau cautare programe cere OK si de pe panoul de comenzi nu am OK am schimbat receptorul pentru telecomanda si aceiasi problema nu stiu de unde este blocat .Va rog ajutor pentru defectul postat ,va multumesc.
Re: tv led SHINELCO
inseamna ca telecomanda nu functioneaza sau functioneaza incorect.....ce-i asa greu?
-
- Mester
Stiu ca nu e asa greu cum zici dar acea telecomanda am probato pe un tester pentru telecomenzi si zice ca functioneaza deci solutia ta nu este buna ca este defecta telecomanda, o alta solutie pentru acel defect?
-spune cu ce este facut acest tv.....mereu aceeasi problema, trebuia sa spui din prima postare.
-proba cu testerul nu este concludenta 100%....telecomanda ar putea emite aiurea.
-esti sigur ca este telecomanda tv-ului?
-pune senzorul IR la loc.
-proba cu testerul nu este concludenta 100%....telecomanda ar putea emite aiurea.
-esti sigur ca este telecomanda tv-ului?
-pune senzorul IR la loc.
-
- Mester
... acel tester arata ca telecomanda emite un semnal (se aprinde un LED, sau vre-un senzor sonor face zgomot), dar niciodata nu confirma ca acel semnal este perfect compatibil cu senzorul IR si implicit cu procesorul din tv-ul dvs. Semnalul emis reprezinta un numar limitat de impulsuri (modulate in frecventa) si care se repeta atata timp, cat tinem un buton apasat pe telecomanda(prezenta lui se observa foarte bine pe o camera Web)schiopuion scrie:Stiu ca nu e asa greu cum zici dar acea telecomanda am probato pe un tester pentru telecomenzi si zice ca functioneaza deci solutia ta nu este buna ca este defecta telecomanda, o alta solutie pentru acel defect?
- ANDRASONI
- moderator
Faptul ca emite semnal IR se "vede" pe camera web,camera telefon mobil sau pe tester telecomenzi nu confirma si ca telecomanda emite pe frecventa corecta.Am spus de multe ori ca telecomanda MFY, este foarte utila pt. oricine care se ocupa de acest domeniu. Pt. SHINELCO (era bine daca spuneati si ce model este procesorul) sunt multe coduri MFY,si ca o completare sunt de asemenea coduri in revistele "Service TV" nr.10 si nr.23.Incercati eventual sa schimbati quartz-ul telecomenzii si sa refaceti lipiturile pe integratul smd din telecomanda.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy