Pagina 1 din 1

lcd tv LG mod. 32LG3000

Scris: Vin Oct 23, 2015 12:45 pm
de ANDRASONI
Manifestare :Aleator apare pe ecran meniul "Lista surse"
Aleator trece in St. By si reporneste singur
Cauza: Pt primul caz este "de vina" o eticheta de hartie care este lipita peste switch-ul "source" de pe keyboard~se pare ca in timp, adezivul incepe sa prezinte ceva conductivitate sau chiar switch-ul respectiv sa aiba aceeasi problema.O rezistenta parazita chiar de ordinul zecilor de Mo poate cauza aceasta problema.
Pt. al doilea caz "vinovatul" este o banda adeziva care fixeaza conectorul si cablul cu fire care pleaca de la placuta cu switch-ul de St.By,led-ul de St.By si senzorul IR spre mainboard, aceeasi problema ca mai sus.
Solutia : se indeparteaza acea eticheta~banda adeziva, se curata bine sa nu ramana nici o urma de adeziv si se spala bine de tot cu alcool izopropilic (nu cu acetona~poate ataca cauciucul sau plasticul) dupa care se usuca bine cu foehnul.In cauza switch-ului sau a switch-urilor cu probleme, solutia este inlocuirea lor cu altele noi( nu incercati sa le curatati, munciti degeaba).
Se subintelege ca switch-uri cu probleme pot cauza aparitia pe ecran,haotic meniul, schimbare de program, volum..., solutia este cea de mai sus.
Nu este exclus in unele cazuri mai grave, problema sa fie din mainboard.
Am exemplificat doar pt marca si modelul de mai sus, insa am intalnit aceasta problema si la alte modele si marci (frecvent Samsung).