11ak57
-
- Mester
11ak57
Buna dimineata. ...am primit acest tv cu defect pe sunet, mai precis final sunet (d2822) crapat. l-am inlocuit cu tda2822, functioneaza sunetul , dar am remarcat o desincronizare pe verticala (defect mai vechi cum spune proprietarul)... defectul apare la anumite perioade de timp si dureaza f.putin. Tens.B+ 110v, alim.BV +/- 13v, ...am inlocuit ci si cond.filtraj si bootstrap din BV, dar fara rezultat. am sesizat ca multifunctionalul se incalzeste cam tare si de aici vine intrebarea mea: este defect?
Re: 11ak57
de unde sa stim noi?...inlocuieste-l si ai sa vezi!
- nicumicu
- Electronist avansat
Masoara tensiunile pe multifunctional si verifica condesatorii electrolitici .Cam cate grade are de-ti faci griji?
Ultima oară modificat Lun Oct 20, 2014 10:35 am de către nicumicu, modificat 1 dată în total.
-
- Mester
...d-le Admin era vorba de un sfat! nu am procesorul, dar nici nu l-as fi schimbat...credeti ca se merita? multumesc oricum!
-
- Mester
..tensiunile sunt OK, o sa mai fac ceva verificari azi, nu am schimbat cond.de pe pinii 16,17 si cei de pe intrarile stv-ului.nicumicu scrie:Masoara tensiunile pe multifunctional si verifica condesatorii electrolitici .
stai, ca am crezut ca este vorba de jungla de ak30 (m-am grabit)
verifica bine tensiunile incepand de la sursa....nu este putin 13v pentru cadre? nu am consultat schema dar cred ca trebuiesc +/-15V
verifica bine tensiunile incepand de la sursa....nu este putin 13v pentru cadre? nu am consultat schema dar cred ca trebuiesc +/-15V
-
- Mester
...nu am pus sonda pe el, dar nu prea poti tine mana mult pe el.nicumicu scrie:Cam cate grade are de-ti faci griji?
- nicumicu
- Electronist avansat
In acest caz ,logic , se verifica curentii consumati pe fiecare tensiune de alimentare ,comparati cu valorile din datasheetul multifunctionabilului ,eventual intrerupand pe rand consumatorii lui,se v-a ajunge la o concluzie.
-
- Mester
Multumesc ptr.sfaturi si voi tine cont de ele cand voi relua verificarile la acest tv. L-am lasat putin , deoarece am avut altceva mai urgent. O seara placuta la toti si voi reveni la acest subiect.nicumicu scrie:In acest caz ,logic , se verifica curentii consumati pe fiecare tensiune de alimentare ,comparati cu valorile din datasheetul multifunctionabilului ,eventual intrerupand pe rand consumatorii lui,se v-a ajunge la o concluzie.