tv.EUROCOLOR

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
prometeu
Mester

tv.EUROCOLOR

Mesaj necitit de prometeu »

Eurocolor model:CTV-2040TXT sasiu:11AK30.Acest tv. ardea instantaneu BU808 dupa ce am schimbat toti cond.ce tin de acest defect efectul era acelasi asa ca am schimbat trafo linii.Totul este in regula tensiuni normale.BU808 nu se mai arde dar nu am rastru,filamentul de pe tub merge inalta tensiune am, am rotit si din potontiometrul SCREEN de pe trafo dar tot nu am lumina.Transformatorul l-am luat din recuperari si este identic cu cel defect.Sa fie si acesta defect ?.Daca este asa ce echivalenta are.original nu am gasit [OREGA-10750160].
PETRE
Site Admin

Re: tv.EUROCOLOR

Mesaj necitit de PETRE »

probabil lipseste UG2.....ca si traf merge HR80016
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Sasiu 11AK30 dar cu tub plat si alimentare final linii de 125v sau tub normal si alimentare 115v?!?!
De regula sant doua tipuri de trafo : HR7950 si HR80016 ambele merg dar cu mici ajustari....a tensiuni de alimentare!!! Daca aveti filament trafo pare bun...dar s-ar putea sa nu aveti ....screen sau puneti la masa katozi prin rezistenta sa vedeti efectul pe tub!!!
Sunet este?!?!
Arbeit macht frei
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Posibil defect de cadre (TDA8174 +componentele aferente) cu "dunga sub masa".
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
BUGHIU
Electronist avansat

ANDRASONI scrie:..... cu "dunga sub masa".
Corect !!

Sub ''masa'' sau poate ....''deasupra'' tv-ului...cu masa cu tot /204/
Arbeit macht frei
ANDRASONI
moderator

/208/ ...,si asta-i corect! /203/
Pana la urma am aflat cine m-a "procopsit" cu "brand-ul" personal: clujeanul meu "morocanosul"..., "vorbeste" rar dar si cand o face... /208/
evobodo79
Utilizator nou

Mesaj necitit de evobodo79 »

Buna ziua ,
O intrebare pentru dl Bughiu : cum se face ajustarea de tensiune...de alimentare , ce componente trebuiesc modificate . Mai exact daca in locul lui DST2010-T44 pun HR7950( tv cu tub plat) . Am facut asta si am imagine marita si pe verticala si pe orizontala .Din meniu service nu se ajusteaza decat linearitatea pe verticala , iar ajustarea tensiunii de alimentare B+de la 125V la 115V nu stiu daca este benefica pentru dimensiunea imaginii pe verticala . Pe net se zice ca cele doua trafuri sunt echivalente fara modificari , dar nu am gasit niciunde sa se spuna de modificari valori componente sau ajustari de tensiune .
Nu am deschis alt topic ptr ca mi sa parut mai corect sa comentez aici .
Multumesc .
cornel1962
Mester

Mesaj necitit de cornel1962 »

...aduceti B+ la valoarea nominala,prin modificarea valorii R817 si daca imagigea este marita (H-V), reduceti valoarea cond.de recuperare.
evobodo79
Utilizator nou

Inainte sa fac aceasta ajustare , va intreb d-le Cornel , se ajusteaza doar tensiunea B+ sau si celelalte tensiuni din secundar ... nu este o problema cu aceste tensiuni (daca se micsoreaza) . Tin sa precizez ca tensiunea B+ este de 125V (am tub plat sasiu 11ak30a14) .
Multumesc .
cornel1962
Mester

Mesaj necitit de cornel1962 »

daca tubul este plat, B+ este buna(125v)...reduceti valoarea lui C618 si se va micsora imaginea(nu stiu ce valoare aveti acolo). tensiunile recuperate sunt OK?....verificati si c628, nu are legatura cu defectul, dar sigur este devalorizat! succes!
BUGHIU
Electronist avansat

Daca e tub plat,lasati tensiunea cat este,125v ,micsorati,prin tatonare ,valoarea C618,de la 11nf cat banuiesc ca este in prezent,pana la 8-9nf ,ca imaginea sa fie ok pe orizontala,apoi din service mode reglati cadrele(amplitudine,pozitie,etc)
Arbeit macht frei
evobodo79
Utilizator nou

Tensiuniile sunt ok , tv-ul a ajuns la mine cu imaginea incadrata normal bv si bo , problema era ca scapa fit si a trebuit sa inlocuiesc trafo linii ptr ca acesta nu mai ducea mult . Nu am gasit DST2010-T44 si am pus HR7950 (am gasit ca este echivalent dar nu se specifica daca si pentru ecran plat) . Poate ca trebuie sa pun traf original . Cred ca aici este problema de fapt . Am incercat inca doua trafuri din recuperari (de pe sasiuri 11ak30) un 11425111A si 11425111A-A1 si la fel imagine marita . Am sa mai sa fac ce mi-ati spus anume sa micsorez un pic valoarea lui C618 si daca pe orizontala obtin incadrare atunci pe verticala am sa incerc cu modificare R627 (1R8) pentru ajustare dimensiune verticala .
Multumesc .
evobodo79
Utilizator nou

Cu respect dl Bughiu , din service menu nu se ajusteaza decat linearitatea pe verticala , nu stiu daca mergea cu trafo original . Am intrat cu menu4725 .
Multumesc .
ANDRASONI
moderator

Aici ar trebui clarificate (inca o data) niste lucruri...Lasati-l cum e, cu alimentare pe 125V (pt tub flat este corect).Pt. dimensiunea verticala, inlocuiti din oficiu Q604~Q605 (smd, sunt defecti, de aceea nu va regleaza VSize).Pt. dimensiunea orizontala NU!!! modificati cond. de recuperare deoarece prin micsorarea acestuia creste amplitudinea impulsurilor H OUT, periclitand finalul de linii,traful ~implicit tensiunile recuperate cresc.Inseriati cu bobina de deflexie H (asa face si fabrica uneori) o bobina cu grosimea conductorului comparabila cu cea a bobinei H (se taie firul rosu de pe deflexie si acolo se inseriaza).Ar fi bine daca ati gasi o bobina cu miez reglabil.Valoarea inductantei se poate tatona, pana ajungeti la dimensiunea corecta.Daca imaginea este foarte,foarte intinsa si trebuie sa puneti o inductanta mare, atunci este posibil sa aveti probleme de liniaritate H.
evobodo79
Utilizator nou

Multumesc d-le Andrasoni , asa am sa fac , cred ca gasesc asemenea bobina intr-un tv mai vechi si am sa incerc , revin dupa .
Scrie răspuns