TV Philips sasiu L01.2EAA
TV Philips sasiu L01.2EAA
TV Philips sasiu L01.2EAA multifunctional (UOC TDA9552H/N1), TV-ul functioneaza 5 secunde dupa care se stinge si iar se aprinde, dupa care se stinge iar. Mentionez, am schimbat memoria C-urile de filtraj, traful linii, dar tot asa face. Ce poate avea?
Re: TV Philips sasiu L01.2EAA
incearca sa reduci un pic UG2....vezi daca mai face
posibil sa fie din tub
posibil sa fie din tub
Am redus UG2 la minim si tot se stinge.
am spus doar un pic nu la minimum
inainte de a se opri, apare rastrul (imaginea)?
inainte de a se opri, apare rastrul (imaginea)?
L-am redus si putin si la minim si tot asa face.
Da, apare imaginea si sunetul.
Da, apare imaginea si sunetul.
trebuie incercat si cu alt tub....tipic pt. aceste tv-uri
Am scos placa TK si tot se stinge. Urmeaza sa-i schimb multifunctionalul
- ANDRASONI
- moderator
Verificati tranzistorii smd 7406 ~7409= BC857B (semnalul BLK_IN) din zona de protectie situata in secundar trafo linii spre pin 55 uP (asta pt. error 11).Procesorul citeste uzura tubului cinescop prin intermediul semnalului BC_INFO (preluat de pe finalul video prin conectorul 0245-pin5).
Exista o rezolvare a acestei probleme, prin simularea unui tub cinescop ideal, schema de modificare fiind prezentata in revista "Service TV" nr.6 /2011 pag.99., metoda este relativ simpla si am testat-o, este perfect functionala.Aveti nevoie de un integrat TDA6107Q (pe care-l vom denumi in cele ce umeaza IC )care se conecteaza suplimentar dupa cum urmeaza :
<se conecteaza pin 1 IC la intrarea RED-pinul 1 la conector 0245
<se conecteaza pin 2 IC la intrarea GREEN- pinul 2 la conector 0245
<se conecteaza pin 3 IC la intrarea BLUE- pinul 3 la conector 0245
<se conecteaza pinul 4 IC la masa
<se conecteaza pinul 6 IC la +160V
<se conecteaza prin trei rezistoare de 470K/1 W-pinii 7~8~9 la tensiunea de +160V (se poate intra in s.m.~0-6-2-5-9-6 OSD, pentru un reglaj optim in functie de uzura tubului cinescop pe fiecare catod)
<se taie traseul intre rezistorul 3347 si punctul comun dintre pinul 5 al conectorului 0245 si dioda zenner 6343=8V2
<se pune la masa capatul ramas liber al R 3347
<se pune un rezistor de 100K~220K la masa din pinul 5 conector 0245-daca nu exista deja
<se conecteaza pinul 5 al IC la pinul 5 al conectorului 0245
< sursa : "Service TV nr.6/2011>
Succes!
Exista o rezolvare a acestei probleme, prin simularea unui tub cinescop ideal, schema de modificare fiind prezentata in revista "Service TV" nr.6 /2011 pag.99., metoda este relativ simpla si am testat-o, este perfect functionala.Aveti nevoie de un integrat TDA6107Q (pe care-l vom denumi in cele ce umeaza IC )care se conecteaza suplimentar dupa cum urmeaza :
<se conecteaza pin 1 IC la intrarea RED-pinul 1 la conector 0245
<se conecteaza pin 2 IC la intrarea GREEN- pinul 2 la conector 0245
<se conecteaza pin 3 IC la intrarea BLUE- pinul 3 la conector 0245
<se conecteaza pinul 4 IC la masa
<se conecteaza pinul 6 IC la +160V
<se conecteaza prin trei rezistoare de 470K/1 W-pinii 7~8~9 la tensiunea de +160V (se poate intra in s.m.~0-6-2-5-9-6 OSD, pentru un reglaj optim in functie de uzura tubului cinescop pe fiecare catod)
<se taie traseul intre rezistorul 3347 si punctul comun dintre pinul 5 al conectorului 0245 si dioda zenner 6343=8V2
<se pune la masa capatul ramas liber al R 3347
<se pune un rezistor de 100K~220K la masa din pinul 5 conector 0245-daca nu exista deja
<se conecteaza pinul 5 al IC la pinul 5 al conectorului 0245
< sursa : "Service TV nr.6/2011>
Succes!

"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
- ANDRASONI
- moderator
Lasati-l in pace si vedeti ce v-am spus...terinte74 scrie:Am scos placa TK si tot se stinge. Urmeaza sa-i schimb multifunctionalul
- ANDRASONI
- moderator
Daca in timpul scurt cat aveti imagine aveti vreo dominanta de culoare ,verificati si tranzistorii smd (3x BC847) care sunt pe placuta care este dispusa pe un conector pe placa de baza de la care "pleaca" panglica spre conectorul 0245... asta daca va mai intereseaza subiectul.Se pare ca s-a instituit o "traditie" pe aici, in sensul de a nu comunica "ce am mai facut" daca "fraierii" astia tot au avut timp de pierdut , dand idei si solutii...
Panglica pleaca direct din placa.ANDRASONI scrie:Daca in timpul scurt cat aveti imagine aveti vreo dominanta de culoare ,verificati si tranzistorii smd (3x BC847) care sunt pe placuta care este dispusa pe un conector pe placa de baza de la care "pleaca" panglica spre conectorul 0245... asta daca va mai intereseaza subiectul.Se pare ca s-a instituit o "traditie" pe aici, in sensul de a nu comunica "ce am mai facut" daca "fraierii" astia tot au avut timp de pierdut , dand idei si solutii...
- ANDRASONI
- moderator
...Dar aveti dominanta sau nu? In primul rand placa TK trebuie sa fie OK.
da am culori bune,eu zic sa schimb uoc.
mai fa rost de un tv, pune-le spate in spate si conecteaza doar tubul ca sa faci o proba