Defect tv LG RZ-21FB35MX-Sasiu MC-049B

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
exterminatorultv
Utilizator nou

Defect tv LG RZ-21FB35MX-Sasiu MC-049B

Mesaj necitit de exterminatorultv »

Buna d-lor,pentru inceput cu ce masuratori putem incepe cu remedierea acestui tv? Defect-nu se alimenteaza,nu primeste curent.Astept sfaturi de la dvs,profesionistii.Multumesc!
''A-i multumi pe toti este un tel care nu poate fi atins niciodata''
nicumicu
Electronist avansat

Re: Defect tv LG RZ-21FB35MX-Sasiu MC-049B

Mesaj necitit de nicumicu »

Vreti sa fiti ajutati repede si la obiect? Atunci cand cereti sfaturi puneti inca din prima postare cat mai multe detalii despre aparat (denumire, model, eventual sasiu); principalele componente ale aparatului (procesor, memorie, jungla, cadre, sursa). Dati detalii cat mai clare despre manifestarea defectului si rezultatul eventualelor masuratori efectuate in prealabil.
Pentru toata lumea e clar ce e de facut la postare ,numai dv.nu prezentati situatia cum scrie mai sus.
Esecul este oportunitatea de a lua lucrurile de la inceput, intr-un mod mai inteligent
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Schema este atasata. Incepe de la sursa.
Fişiere ataşate
MC_049A(Circuit_diagram)040325.rar
(1.08 MiB) Descărcat de 337 ori
exterminatorultv
Utilizator nou

ADMIN scrie:Schema este atasata. Incepe de la sursa.
Al naibii sa fiu daca pot intra in astfel de fisiere,de 2 luni ma chinui,fara rezultat.Imi apare egalizatoare de muzica. :((
exterminatorultv
Utilizator nou

nicumicu scrie:Vreti sa fiti ajutati repede si la obiect? Atunci cand cereti sfaturi puneti inca din prima postare cat mai multe detalii despre aparat (denumire, model, eventual sasiu); principalele componente ale aparatului (procesor, memorie, jungla, cadre, sursa). Dati detalii cat mai clare despre manifestarea defectului si rezultatul eventualelor masuratori efectuate in prealabil.
Pentru toata lumea e clar ce e de facut la postare ,numai dv.nu prezentati situatia cum scrie mai sus.
Stai in banca ta prietene,Administratorul Forumului era in masura sa-mi reproseze ceva,nu tu!!! :-@
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Si eu ma lupt de doua luni sa-ti explic dar degeaba.
Trebuie sa ai instalete pe calculator utilitarul Win Rar si programul Acrobat Reader.
Dai clic pe fisierul atasat in forum, acesta se va descarca in calculatorul tau acolo unde ai setat sa se duca descarcarile. Dai dubluclic pe arhiva descarcata si iar dubluclic pe fisierul contut in ea.
Succesuri.
exterminatorultv
Utilizator nou

Am instalat si Adobe Reader si Acrobat Reader.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Descarca winrar de aici si instaleaza-l: http://www.win-rar.com/download.html?&L=0
exterminatorultv
Utilizator nou

ADMIN scrie:Descarca winrar de aici si instaleaza-l: http://www.win-rar.com/download.html?&L=0
Da,multe multumiri,am descarcat-o.Am toata schema cu lux de amanunte. #:-s :ymapplause: \:D/
exterminatorultv
Utilizator nou

Buna seara! Trec direct la subiect! Daca tiuie intermitent si totodata se manifesta la fel si ledul de stand-by,sa fie traful defect? Sursa am inlocuit-o.Pana acum era ''mort'',dar am inlocuit R-803 si acum da semne de ''viata''.Rogu-va,idei.Multumesc!
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Da finalul linii jos si pune in locul lui un bec de 220v/60w intre colector si emitor si masoara cat ai pe bec.
exterminatorultv
Utilizator nou

Cu finalul linii dat jos,tensiune 110v pe becul aprins. Precizez ca finalul linii e si el inlocuit ca de asemenea si sursa STRW 6754.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Inseamna ca sursa este buna. Era bine sa ai un trafo linii pentru o proba si pentru a scuti din munca.
Nu este exclus insa sa ai ceva probleme in circuitutul deflexie H care incepe din colectorul final linii, mufa H-DY (duce la bobina deflexie H) si retur pana la C406.
Pe tensiunile recuperata din trafo linii (cele din secundar) nu cred sa fie probleme deoarece acestea au toate rezistente care s-au fi ars in caz de scurt si nu ar fi tinut sursa in scurt asa cum se intampla acum.
De ce ai schimbat finalul linii ? a fost ars? sper ca ai pus unul bun.
exterminatorultv
Utilizator nou

De ce ai schimbat finalul linii ? a fost ars? sper ca ai pus unul bun.[/quote]
Tv-ul l-am primit cadou prin noiembrie,a spus ca daca-l fac e al meu.''De ce am schimbat finalul linii'':Am citit de pe un alt forum postarile si se potrivea aproape exact cu defectul meu.Finalul e 2SD1555,cel original-TT 2170-pe care nu l-am putut gasi nicaieri.Echivalentul acesta e bun sau arunc tv-ul pt. nimic?A, era sa uit,mai apoi am pus si sursa originala STRW 6754,tot asa m-am uitat la altele postari si am spus ca acela e defectul,iarasi,se potrivea de minune cu defectul meu[tiuit intermitent]Au mai fost postari unde se spunea ca e traful.Am intrebat de traf din recuperari,momentan nu are.Dar tot un bun meserias mi-a spus, ''traful nu se duce atat de usor''.Cred ca o sa renunt la ambele tv-uri.O zi buna tuturor!
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Totusi nu este totul pierdut... poti sa l-e duci la service... sigur o sa ai alta atitudine cand ajugi acolo pentru ca te-ai lovit cu capul de sus. Mi-as dori ca toata lumea (ma rog.. aproape toata) sa pateasca o astfel de experienta, deoarece multi gandesc ca un depanator radio-tv sta pe un scaun cu un pistol in mana, face vre-o doua trei lipituri si gata...ti-a luat banii. Ba mai mult te asigur ca nu este nici o pricopseala meseria asta si de cele mai multe ori este platita f. prost.
Scrie răspuns