tv noriko
tv noriko
buna ziua domnilor am nevoie de configuratia la lampa tubului A34KQV42X01 dezmembrat dela un tv mivar mentionez cai cu git subtire :-s daca am gresit cu ceva numai rideti circotasilor...sunt si eu un simplu amator ;)) ;)
- nicumicu
- Electronist avansat
Re: tv noriko
4 si 5 =filament
7=Kr ; 9=Kg ;3=Kb
6=G1 ;8=G2 ;1=G3
7=Kr ; 9=Kg ;3=Kb
6=G1 ;8=G2 ;1=G3
Esecul este oportunitatea de a lua lucrurile de la inceput, intr-un mod mai inteligent
multumesc de raspuns domnu nicumicu,dar io problema cema da peste cap,acest tub trebu pus la un tv noriko care mentionez avea tub cu git gros si acest tub ce il am la aceiasi deagonala este dela un tv mivar si VREAU SAL PUN LA UN SASIU DE NORIKO ...ce modificari trebu sa fac.
Astfel de modificari se fac atunci cand ai cunostinte avansate. Trebuie tinut cont si de parametrii bobinei de deflexie.
Eu personal nu m-as apuca niciodata de o astfel de modificare, mi se pare o munca inutila si posibil fara reusita.
Eu personal nu m-as apuca niciodata de o astfel de modificare, mi se pare o munca inutila si posibil fara reusita.
- nicumicu
- Electronist avansat
Bobina de deflexie are 2 infasurari ,pentru BO si BV.Masori ( pe scala OHM )pe fiecare bobina de deflexie cele 2 infasurari si afisezi rezultatele .Faci o schema pe hirtie cum sunt legata bobinele:cea pentru BO o lasi asa cum este dar la cea pentru BV(are rezistenta mai mare la masuratoare)este constituita din 2 infasurari ,care pot fii serie sau paralel(aici masori fiecare infasurare si scrii valoarea pe schema).Schemele cu cele 2 bobini de deflexie le scanezi ,apoi le bagi intr-o arhiva si o postezi.
Completeaza locatia la profil.
Completeaza locatia la profil.
Esecul este oportunitatea de a lua lucrurile de la inceput, intr-un mod mai inteligent
bobina orizontala are3,4 omi ,cea verticala are11,6 omi si sunt legate in pararlel ,daca inpart in doua bobina verticala si masor are fiecare 23 omi, si daca o inseriez masoara 45 omi, mentionez bobina de deflexie este originala a tubului...pe mine ma intereseaza cum fac modificarea cu pinii tubului..
- nicumicu
- Electronist avansat
Modificarea la pinii tubului se face cautind soclu pentru noul tub si legaturile modificate astfel incit sa corespunda noii configuratii .Mai este o problema ,,filamentul" care trebuie sa fie alimentat cu (atentie la rezistentele inseriate)tensiune alternativa 6,3v(se pune o rezistenta mai mare ,se masoara tensiunea ce cade pe filament apoi se reduce valoarea ei cat este necesar)
Trebuiesc studiate ambele scheme a tv de unde provin tuburile.
Trebuiesc studiate ambele scheme a tv de unde provin tuburile.
trebuiesc studiate si ambele bobine de deflexie... majoritatea au 2,5ohmi pe orizontala, o diferenta de 1 ohm poate insemna o diferenta mare a inductantei acestora
mise pare cam cam complicata problema ....cred ca nuse merita,oricum multumesc de ajutor
- nicumicu
- Electronist avansat
Daca-mi dadeai detaliat raspuns la toate intrebarile mele era o sansa de a realiza modificarea .Asa pune-i un tub asemenea celui original.Este mai simplu.