Desincronizare orizontala Samsung CK-5061A

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
morocanosul
Mester

Desincronizare orizontala Samsung CK-5061A

Mesaj necitit de morocanosul »

La acest TV antic,problema este ca pe ecran apar 2-3 linii f.subtiri(2-3mm),una in partea de sus la aprox.3-4cm si alta jos cam la aceeasi distanta. Jos apare in zona subtitrarii,foarte enervant pt.ca "stramba" scrisul si greu mai poti citi! cea de sus "strimba" imaginea. efectul este ca si cum ar bate vantul din stanga. In zona acelor linii fenomenul se manifesta pe grosime de aprox.2-3cm. Deci pe aceasta dist. imaginea normala,doar ca este usor deformata! Defectul nu este nou,are ceva vechime. In rest toate functiile sunt normale.De unde ar trebui inceput? Problema este ca nu am gasit nici macar schema sa pot face ceva masuratori.Mercy.
PETRE
Site Admin

Re: Desincronizare orizontala Samsung CK-5061A

Mesaj necitit de PETRE »

Spune sasiul.... trebuie sa fie sris pe cablaj intre pinii trafo linii. Cu ESR-metrul se face o verificare rapida a electroliticilor.
dariuspopescu
Utilizator nou

Mesaj necitit de dariuspopescu »

Poate una din acestea sa te ajute: http://www.fileshare.ro/e28913691
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Sasiul este P68, vedeti aici: http://www.fileshare.ro/e28913687
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
morocanosul
Mester

Multumesc pt. scheme! Sasiul este P68SA.acum am ocazia sa-l verific. Asa cum am spus,apar niste linii de desincronizare,care la TV-ul problema se manifesta prin "strambarea"scrisului spre dreapta, mentionez ca pe mufa de intrare(antena,a tunerului),a mai fost aplicata un cablu coaxial,de la un selector canale l(de la TV AN ,cu codensatori cu tot),ca intrare alternativa pentru mufa originala,la care nepotelul meu(acum decedat) trebuia sa schimbe jocul sau tv! Erau vremuri cand nu ne permiteam calc. ! A fost adaugata paralel pe mufa de intrare(antena),deoarece din desele schimbari/scos/introdus mufa sa dezlipit de pe cablaj(tuner)! Intrebarea este: Daca am adaugat aceasta bucata de 10 cm, se comporta ca o capacitate "parazita"? Daca am desfacut blindajul(tunerului),dinspre interior,merge ceva mai bine! dar daca il deconectez de tot (aceasta bucata),poate nu reusesc sa-l reconectez!(ma refer la ceea ce este in plus,coaxialul), Mentionez ca capacul interior are niste decupari,tocmai pentru a ecrana diversele etaje!,deci face contact in anumite puncte in tuner!! Intrebarea ramane: Creeaza acest cablu o problema de desincronizare,partiala,daca il elimin s-ar putea sa scap? As dori o parere pentru ca este o problema pt mine daca risc sa mi se exfolieze cablajul!
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Sunetul cum se prezinta? Este ok? Daca dati un search,se opreste pe post?!?!
Ideal ar fi sa-i schimbati .....tunerul!!!
Da,aceea desincronizare,poate ,teoretic sa aiba legatura cu ceea ce ati specificat dvs!!!
Arbeit macht frei
morocanosul
Mester

Da,pe modul cautare,functioneaza fara probleme,gaseste posturile si pot fi memorate. Mai nou pe 2 canale "fuge"de pe frecventa! Daca il ajustez cu TUNE sta fb. dar la schimbarea canalelor si revenirea pe aceste 2 canale trebuie ajustat din nou! Cat despre un tuner pt.inlocuire,slabe sperante,TV-ul are ...20 ani! (laudabil,fara nici o problema),unde mai gasesc asa ceva??(tuner) Deci functioneaza fb. raspunde la toate comenzile. Inca ceva:Am observat(din intamplare) ca si atunci cand este in stand-by transmite fenomenul la celalalt TV din camera a doua! Desigur,pe al doilea TV doar pe anumite posturi se poate observa si asta daca stii de problema,altfel trece neobservat.Daca in stand-by am semnalul parazit pe al 2-lea TV,ma gandesc ca ar fi o problema din alimentare (posibil filtraj?),dar in stand-by ce poate sa genereze acel semnal parazit?? Mercy.
Scrie răspuns