Defect tv.marca Megavision DMQ 2057 TXT

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
exterminatorultv
Utilizator nou

Defect tv.marca Megavision DMQ 2057 TXT

Mesaj necitit de exterminatorultv »

Buna ziua! Acest tip tv are imaginea foarte extinsa pe orizontala.Seria sasiu ma tem ca nu o pot da deoarece cred ca era lipita pe o hartie ce s-a pierdut.Precizez ca am incercat reglaje din semireglabili dar imaginea fiind intr-atat de extinsa este fara niciun rezultat.Are doua procesoare memorie-jungla TDA 8362B V71284 si PCA84C640P/730,SURSA-STK 73410.Ce alte detalii mai pot da si cu ce masuratori putem sa incepem? Va multumesc!
''A-i multumi pe toti este un tel care nu poate fi atins niciodata''
dan-a2
Mester

Re: Defect tv.marca Megavision DMQ 2057 TXT

Mesaj necitit de dan-a2 »

Cauta schema dupa > sasiu cp 315 < ---si prima data incepe cu masurarea tensiunilor sursei !!
Schimba neaparat C 429 (22mf / 160volti ) cu unul nou !
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Salut ,aveti schema,verificati lipiturile in zona traf linii ,bobina deflexie si condesatorii C411,412,429.
Fişiere ataşate
CP-315.rar
(1.04 MiB) Descărcat de 326 ori
exterminatorultv
Utilizator nou

nicumicu scrie:Salut ,aveti schema,verificati lipiturile in zona traf linii ,bobina deflexie si condesatorii C411,412,429.
D-le dan-a2,aveti dreptate in legatura cu sasiul,este CP315,d-le nicumicu multumesc pentru schema si sfaturi.O sa revin cu rezultatul maine. /202/
exterminatorultv
Utilizator nou

Buna ziua! Am inlocuit condensatorii de mai sus mentionati,defectul persista /23/ ,va rog alte solutii,multumesc.
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Salut ,imaginea este extinsa si orizontal si vertical ,pune o poza sa ne lamurim .Daca avea o bobina mica pe deflexie (in serie cu bobina de B.O.) trebuie pusa inapoi si reglat din miez.Pune o poza cu bobina de deflexie(cu bobina originala respectiva ).
Ultima oară modificat Joi Oct 25, 2012 11:08 am de către nicumicu, modificat 1 dată în total.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Tensiunile produse de sursa cum sunt? Cat ai acolo?
Tensiunea produsa la pinul 9 trafo linii (dupa dioda ) cat este?
Imaginea este bine focalizata(este clara)?
exterminatorultv
Utilizator nou

nicumicu scrie:Salut ,imaginea este extinsa si orizontal si vertical ,pune o poza sa ne lamurim .Daca avea o bobina mica pe deflexie (in serie cu bobina de B.O.) trebuie pusa inapoi si reglat din miez.Pune o poza cu bobina de deflexie(cu bobina originala respectiva ).
Salut.Imaginea e extinsa doar pe B.O.,nu si pe B.V.Bobina mica de pe deflexie e inlocuita,cea originala era carbonizata total.Din miez am reglat-o dar e mult prea larg B.O.,10 cm. de o parte si tot 10 cm de cealalta parte. /6/Imaginea este foarte clara.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Probabil ai pus prima bobina care ti-a cazut la mana. Trebuie pusa una de prin tv-uri care are functii si inductanta cel putin apropiate. Chiar si asa 10cm mi se pare prea mult.
Nu ai de gand sa raspunzi si la intrebarile care ti se pun?
exterminatorultv
Utilizator nou

ADMIN scrie:Probabil ai pus prima bobina care ti-a cazut la mana. Trebuie pusa una de prin tv-uri care are functii si inductanta cel putin apropiate. Chiar si asa 10cm mi se pare prea mult.
Nu ai de gand sa raspunzi si la intrebarile care ti se pun?
Da,ati ghicit,este prima bobina care mi-a cazut la mana.Cam cati ohmi ar trebui sa aiba o bobina?Daca ar fi sa dau cu presupusul ar fi ca din pricina bobinei este acest defect.Nu prea am acces la masuratori,tv-ul e modificat de 4 ani,placa este din Megavision iar tubul plat si carcasa este marca Philips.Zic eu,nu avem nimic de pierdut,ori il facem sau nu /23/ ,asadar mai tatonam putin problema ?/ Va multumesc!
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Iti bati joc de noi? Abia acum ne spui ce aiureli sunt acolo? Arunca-l da-l dreaq!!! /22/
/inchis/
Încuiat