tv samsung model ck-5073t

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
rebosapca
Mester

tv samsung model ck-5073t

Mesaj necitit de rebosapca »

buna ziua am un tv samsung model ck-5073 si am observat ca atunci cind dau volumul mai mult de jumate la maxim imi tremura imaginea in partea de jos si imaginea imi este cam intunecata.....pentru inceput am dubi pe tub ca modelu de tv e cam batrinel.....astept idei multumesc
PETRE
Site Admin

Re: tv samsung model ck-5073t

Mesaj necitit de PETRE »

Prima data verifica/schimba electroliticii din sursa(secundar si primar)....verifica tensiunile produse de sursa sa fie corecte....posibil si tubul sa fie defect daca vede intunecat.
Daniel001
Utilizator nou

Mesaj necitit de Daniel001 »

Verifica deasemenea sa nu ai lipituri reci.
rebosapca
Mester

buna ziua am verificat si lipituri reci si condesatori din alimentare totui ok dar o cheste dubioasa...dau tv pe mute numai tremura imaginea sau daca scot mufa dela difuzor tot numai tremura imaginea
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Masoara tensiunile produse de sursa cu volumul ridicat....daca acestea nu sunt stabile inseamna ca sursa nu face fata cosumului iar defectul este in primar sau un fitraj necorespunzator in secundar. Inclin spre condensatori uscati.
Daca tensiunile sunt perfect stabile, este posibil sa ai ceva fisuri in zona cadre/jungla, acetea devin active in urma vibratiilor produse de difuzor.
Masoara tensiunile cu un voltmetru analogic sau ar fi bine sa fie vazute cu un osciloscop, pentru a fi vazute in timp real. Aparatele digitale arata cu o oarecare intarziere si masuratoarea nu este concludenta in acest caz.
petre67

Mesaj necitit de petre67 »

Vezi si recuperatele din trafo linii.
Fişiere ataşate
zona trafo.JPG
rebosapca
Mester

buna ziua revin cu tv,am verificat tot cese putea verifica totul e ok imaginea tot tremura atunci cind volumul trece de jumate in sus,concluzia mea este......vad ca sursa nu este originala cea originala este anulata si este adaptata una tip modul(se gasesc la mivarom)special pentru tv samsung.....banuiesc ca aceasta sursa nu debiteaza curentu care il debita cea originala..incerc sai anulez alimentarea la final audio si sai pun o alimentare separata fata de cea a tv.....credeti ca am dreptate....un an nou fericit si plin de realizari
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Probabil este UPS001....schiba-i electroliticii si se rezolva...are doi de 10uf si unul de 47uf.
Trebuia sa spui de la inceput !!!
rebosapca
Mester

buna ziua domnu admin am incercat am schimbat si ceurile din sursa asta care a inlocuit pe cea originala tot imi tremura imaginea,un an nou plin de realizari
Scrie răspuns