Tv PANASONIC model TX-25MD1P , sasiu EURO-2
-
- Utilizator nou
Tv PANASONIC model TX-25MD1P , sasiu EURO-2
Am primit acest tv la reparat cu defectul linie orizontala ,exista sonor. Am gasit finalul bv. TDA8175 crapat ,R472 arsa, D456 scurt.Dupa inlocuirea acestor componente cu unele noi , am inlocuit preventiv C456,C455,C462,D454.Acum televizorul functioneaza corect dar dupa aproape 30 minute imaginea se strange in partea de jos a ecranului cu 2 cm si ramane asa tot timpul.AM verificat tensiunile pe pini TDA8175 si sunt in parametri normali. Va rog sa ma ajutati , daca s-a mai intalnit cineva cu acest defect , unde as mai putea verifica .Sasiul este EURO-2.
Re: Tv PANASONIC model TX-25MD1P , sasiu EURO-2
Finalul se incinge tare? s-ar putea sa fie stift sau posibil aceasta sa fie cauza pentru care s-a ars cel original (in cazul asta greu defect!)
Ori vreo oscilatie parazita ori un semiscurt pe cadre....bobina de deflexie su C-ul in serie cu rezistenta de pe iesirea cadre (Nu am schema...daca o ai posteaza-o aici: http://www.fileshare.ro)
Ori vreo oscilatie parazita ori un semiscurt pe cadre....bobina de deflexie su C-ul in serie cu rezistenta de pe iesirea cadre (Nu am schema...daca o ai posteaza-o aici: http://www.fileshare.ro)
- ANDRASONI
- moderator
Nu stiu de unde ati procurat TDA8175 "nou",pt. ca este un integrat destul de rar si greu de gasit,ar fi de preferat, daca aveti posibilitatea sa gasiti unul recuperat, ceea ce este pe piata, din pacate sunt cam cu semnul intrebarii, de calitate indoielnica.Filtraje pe jungla(eventual maine dupa ce revad si eu schema mai vorbim).Succes!
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
-
- Utilizator nou
multumesc pentru ajutor , acest circuit integrat TDA 8175 se gaseste nou sub forma unui kit la Mivarom costa 38,50 lei cu tva.Am avut cumparate doua bucati . Am incercat, vazand ca nu dau de cap acestei probleme mentionate mai sus , sa montez celalalt circuit pe care il mai aveam . Acum tv se comporta normal,merge de aproape 2ore si totul este ok,temperatura radiator racire in jur de 45 grade . Defect rezovat.
- ANDRASONI
- moderator
Kitul cred ca este realizat cu TDA8170, se mai facea aceasta modificare si la tv-urile TOSHIBA si LOEWE. 

"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy