TV DaewooCRT meniu neinteligibil (hieroglife in loc de cuv.)

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
wolffie76
Utilizator nou

TV DaewooCRT meniu neinteligibil (hieroglife in loc de cuv.)

Mesaj necitit de wolffie76 »

Va salut. Am si eu o problema cu un TV Daewoo cu tub catodic. Chiar din primele luni de la achizitionare , foarte rar sa zicem o data la o luna sau la 2 luni aparea pe ecran o insiruire de hieroglife si TV se bloca nu mai lua nici o comanda din telecomanda, trebuia sa-l inchid din butonul ON/OFF de pe televizor. Va inchipuiti ca daca-l duceam la garantie in primii 2 ani existau sanse aproape 0 ca aceasta defectiune de soft sa apara chiar atunci si mi-l dadeau inapoi ca functional.
Acum vreo 2 saptamani problema s-a agravat in sensul ca hieroglifele apar pe ecran la fiecare schimbare a postului si dispar dupa vreo 3 secunde. De asemenea meniul TV-ului este inutilizabil, desi apare la apasarea butonului "menu" si chiar se muta cursorul la apasarea sagetilor in locul cuvintelor inteligibile - Imagine, setari, instalare - apar semne si hieroglife nedescifrabile, astfel incat TV-ul nu mai poate fi programat de exemplu sa faca o cautare automata sau manuala (decat daca as fi retinut dinainte pozitia respectivei setari).
Acum va cer ajutorul. Stiu ca vor fi cativa care vor zice sa-l duc la un service, dar ca multi dintre voi am fost tepuit la greu de mesterii din diverse domenii asa incat macar as vrea sa stiu exact ce s-a busit sa nu ma ia meseriasul cu texte vandute nestiutorilor.. Nu vreau sa ma erijez acum in electronist, va cer ajutorul doar pentru identificarea problemei si eventual si pentru o rezolvare personala.
PETRE
Site Admin

Re: TV DaewooCRT meniu neinteligibil (hieroglife in loc de c

Mesaj necitit de PETRE »

Probabil o eroare de soft 90% plus posibil ceva probleme cu electroliticii. Daca crezi ca poti scrie o memorie spune modelul tv (nu brand-ul Daewoo), procesor, eventual sasiu si o sa cautam un dump.
Personal sunt convins ca cei care dau tepe in timp isi pierd clientii....sa nu ma intrebi de costuri pentru ca n-as putea spune. In ce ma priveste eu l-as repara cu minim 50 si maximum 100 lei.
wolffie76
Utilizator nou

Aveti dreptate, am mai postat problema si pe alte forumuri similare si toti mi-au cerut sa detaliez model, sasiu. Cand voi ajunge acasa voi posta aceste informatii, apropo, unde ma uit la numarul sasiului? Va iau in calcul pentru reparatie, mercy
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Spune macar modelul de pe eticheta de pe capac....sasiul (in principiu) ar trebui sa fie ceva de forma CPxxx scris pe placa.
wolffie76
Utilizator nou

Scuze, revin cu modelul si numarul de sasiu al TV-ului:
TV Daewoo DTY-21u7 s , sasiu CP520
Problema este descrisa la primul post. Mercy
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Atasez un dump....sper sa ajute.