Buna seara!
Am primit la reparat tv-ul Magnum Tv7052SF cu sasiu PT200 03TA040E .
Tv-ul functioneaza dar transformatorul de linii descarca din cind in cind cam pe unde apuca !
Am incercat sa rezolv descarcarile exterioare de Fit dar mai are si descarcari interioare (ocazional m-ai da si in jugul de ferita si miroase puternic a ozon).
Toate bune si frumoase pina la eticheta de pe trafo de linii ce trebuie inlocuit:
co 08 05 104250
1372006B B07
60420000 1571
Dilema este ca nu am gasit nici un traf linii echivalent (sau poate nu am stiut unde sa caut)
Sasiul PT200 m-ai este folosit de Telestar,Cinex etc ... dar din citeva forumuri am aflat ca PT200 are trafo linii 1372006"7"B.
Daca eticheta de pe traf nu ar fi fost curata si perfect vizualizabila as fi fost poate tentat sa comand un HR8788
care se zice ca este echivalent 13720067B. Belaua e ca al meu traf original n-are un "7" pe eticheta si nu am nici o schema pentru acest model.
Multumesc anticipat!
Magnum Tv7052sf
-
- Utilizator nou
Re: Magnum Tv7052sf
Tv-ul este pe 100hz,banuiesc!! Acel HR are echivalent un FBT40912 destul de scump si asta!!
Totusi,inainte de toate VERIFICATI sursa sa nu debiteze tensiune prea mare!!!
Nu ati reusit sa gasiti unde ''scuipa'' FIT?!?! Sa incercati sa-l izolati cu silicon special?!?!
Totusi,inainte de toate VERIFICATI sursa sa nu debiteze tensiune prea mare!!!
Nu ati reusit sa gasiti unde ''scuipa'' FIT?!?! Sa incercati sa-l izolati cu silicon special?!?!
Arbeit macht frei
-
- Utilizator nou
Salut!
I-mi cer scuze de intirziere ! Am gasit la un alt coleg din Craiova un sasiu identic cu transformator de linii original.
Dilema este ca acesta a fost etichetat corect din fabrica "13720067B". Cred ca mai gresesc si altii!
De izolat am incercat dar fara prea mare rezultat!(Nu mai prezenta descarcari exterioare dupa izolare exterioara
dar au ramas cele interiore care m-ai face-au cite un plici in jugul de ferita al trafo linii,bine asta este de domeniul trecutului.)
De ce sunt bucuros ? Colegul nu mi-a cerut decit 35Ron
cu toate ca un FBT40912 este in Craiova aproximativ 120 Ron la comanda.
Tv-ul functioneza "perfect" dar pe detalii mai fine de imagine apare permanent un fenomen de "zimtare-steag"
nu foarte puternic iar la schimbarea canalelor (adica P+,P-, si din tastatura telecomenzii orice schimbare de canal) apare un "voal-steag" de intensitate luminoasa (gen lipsa filtraj final video) dar care se deplaseaza de la dreapta la stinga peste imaginea corecta dupa care se stabilizeaza in citeva secunde si ramine cu un zimtat fin!
Zimtarea fina de pe imagine (chiar si in OSD) am banuit-o din trafo cel cu descarcari dar acum acest defect este exclus!
Cura de condensatori executata !
Multumesc colegilor de ajutor!
I-mi cer scuze de intirziere ! Am gasit la un alt coleg din Craiova un sasiu identic cu transformator de linii original.
Dilema este ca acesta a fost etichetat corect din fabrica "13720067B". Cred ca mai gresesc si altii!
De izolat am incercat dar fara prea mare rezultat!(Nu mai prezenta descarcari exterioare dupa izolare exterioara
dar au ramas cele interiore care m-ai face-au cite un plici in jugul de ferita al trafo linii,bine asta este de domeniul trecutului.)
De ce sunt bucuros ? Colegul nu mi-a cerut decit 35Ron

Tv-ul functioneza "perfect" dar pe detalii mai fine de imagine apare permanent un fenomen de "zimtare-steag"

Zimtarea fina de pe imagine (chiar si in OSD) am banuit-o din trafo cel cu descarcari dar acum acest defect este exclus!
Cura de condensatori executata !

Multumesc colegilor de ajutor!
Nu ai electrolitic si in prefinal linii?