lcd grundig 32glx3000
lcd grundig 32glx3000
Va salut! Fiind prima mea postare vreau sa salut pe totii membrii acestui forum. Am acest lcd grundig 32glx3000 facut in Turcia cu urmatorul defect. Dupa 10-15 minute de functionare lcd-ul nu mai raspunde la nici o comanda de pe telecomanda(lcd-ul nu are si butoane separate de cat un singur buton on/off), am verificat tensiunile de 5 volti, 12volti, 3,3volti si sunt ok. Va rog sa-mi spuneti ce sa mai verific, sau ce ar putea fi defect. Va multumesc!
Re: lcd grundig 32glx3000
Prima suspecta ar fi telecomanda.....se urmareste daca emite in infrarosu prin intermediu unui telefon pus pe camera foto. Urmeaza o cura de electrolitici in secundarul sursei.
Tensiunile trebuiesc masurate atunci cand se manifesta defectul.
Sa nu spui ce sasiu este.
Tensiunile trebuiesc masurate atunci cand se manifesta defectul.
Sa nu spui ce sasiu este.
- nicumicu
- Electronist avansat
[quote="marco123"]Va salut! Fiind prima mea postare vreau sa salut pe totii membrii acestui forum. Am acest lcd grundig 32glx3000 facut in Turcia cu urmatorul defect. Dupa 10-15 minute de functionare lcd-ul nu mai raspunde la nici o comanda de pe telecomanda(lcd-ul nu are si butoane separate de cat un singur buton on/off), am verificat tensiunile de 5 volti, 12volti, 3,3volti si sunt ok. Va rog sa-mi spuneti ce sa mai verific, sau ce ar putea fi defect. Va multumesc![/quote]
Nu se poate sa nu aiba butoane ,probabil sunt mascate. Cauta mai bine butoanele.
Nu se poate sa nu aiba butoane ,probabil sunt mascate. Cauta mai bine butoanele.
Despre sasiu nu am spus nimic deoarece nu sunt sigur ca este corect iar pe net nu am gasit nimic despre acest sasiu, pe mainboard scrie YTD190R-4 iar pe modul sursa FSP115-3F01. Telecomanda este functionala, ce am observat acum: in momentul cand ,,vede,, telecomanda am pe pinul de iesire al IR-ului ce merge spre procesor 3,29volti cand nu,,vede,, telecomanda am 0 volti. Am separat pinul de iesire al IR-ului ce merge spre procesor si pe pin IR a aparut 3,29 volti, cu el pus tensiunea se anuleaza aceasta tensiune nu se anuleaza atunci cand am 3,3 volti pe pinul ce vine de la procesor ( ,,vede,, telecomanda). Cred ca am probleme ori cu polarizarea cu 3,3volti a pinului ce comanda IR-ul sau defect procesor. Nu am acces pe pinii procesorului deoarece pe acesta este lipit un radiator din ferita mai mare. Butoane nu sunt pe placa de comanda este marcat locul dar nu-s montate.
Nu prea mi-e clar...sa inteleg ca atunci cand nu functioneaza, receptorul Ir este alimentat?
Eu as schimba celula IR......am gasit care faceau figuri.
Eu as schimba celula IR......am gasit care faceau figuri.
Da, IR-ul este alimentat cand telecomanda nu functioneaza, IR-ul nu l-am schimbat ca nu am unul pe 3,3volti.
cred ca merge si cel de 5V
- ANDRASONI
- moderator
Incercati cu un senzor TSOP1738 sau TSOP1838( sunt "pe" 38 KHz)
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Va mutumesc de ajutor, am schimbat Ir-ul dar defectul este acelasi, cred ca sunt probleme de procesor, azi a venit colegul dupa lcd. O zi buna va doresc!