Un sfat va rog!

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
Sabry85
Utilizator nou

Un sfat va rog!

Mesaj necitit de Sabry85 »

Buna ziua! Am un tv marca Daewoo,model:DTY-21B4K cu urmatoarea problema:De cca cateva zile nu mai functioneaza in parametrii clasici si aici ma refer la faptul ca pe imagine apare ceva ca o dunga distorsionata care coboara foarte lent de sus in jos,mentionez ca sunetul este normal.Am gasit condesatorul electrolitic de filtraj din alimentare de 180/400V umflat cu ceva pasta scursa din el si l am inlocuit cu altul de aceeas capacitate dar nu nou si recuperat din alte tv-uri.Pozele postate cu simptomul respectiv sunt aici>> http://imgur.com/bw8U9QZ Dar tot nu functioneaza...e la fel simptomul.Va multumesc anticipat!
PETRE
Site Admin

Re: Un sfat va rog!

Mesaj necitit de PETRE »

necesita o cura generala de electrolitici in primar si secundar sursa, precum si filtrajul din prefinal linii.
Atasez schema.
Fişiere ataşate
CP520.rar
(1.38 MiB) Descărcat de 199 ori
Sabry85
Utilizator nou

ADMIN scrie:necesita o cura generala de electrolitici in primar si secundar sursa, precum si filtrajul din prefinal linii.
Atasez schema.
Multumesc pt ajutor! Asa am sa procedez...
Sabry85
Utilizator nou

Am cumparat si am schimbat toti electrolitici din sursa pe primar si secundar la fel si din prefinal linii precum si inca cativa asa preventiv,dar simptomul persista la fel /6/ oare unde sa mai caut,ce componenta ar putea creea problema? /63
petre67

Mesaj necitit de petre67 »

Ar fi bun un ESR-metru.....asa ii inlocuiesti pe toti. Totusi ar trebui vazuti si cei din cadre (baleajul vertical)
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Mai intai masoara toate tensiunile si vezi care nu corespund schemei,noteaza si afiseaza-le pe cele diferite.
Sabry85
Utilizator nou

Va multumesc frumos pt sfaturi si ajutorul dat,dar daca mai aveti si alte sugestii le astept cu placere. /203/
Sabry85
Utilizator nou

Nu stiu ce sa zic... /207/ vad ca functioneaza brici cu decodorul digital rds prin mufa euroscart sau av,numai cand bag cablul de antena apare aceasta problema.Am in casa mai multe tv-uri conectate prin splitere intre ele semmnalul care vine pe acest televizor mai pleaca catre doua din acelas spliter,elecktroteck 1534 3 way 5-2050 mhz,inainte cu cca o luna a fost altul acolo de pana la 1000mhz pe care l am schimbat cu asta.O fi problema asta cauzata de semnalul tv distribuit de spliter? /6/
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Pai situatia se schimba.....nu poti sa-l pui in locul altuia pentru o proba? (care nu mai trece prin acest spliter)
Sabry85
Utilizator nou

Da...maine dimineata am sa fac acest procedeu.Credeti oare ca am sa asist la o surpriza placuta?Oricum chiar am facut o treaba buna cu cei 14-15 electrolitici schimbati din blocul de alimentare si din baleajul orizontal.Chiar ca a avut parte de o cura sanatoasa de electrolitici...rezistoarele inca isi mentin valorile din schema la masuratorile efectuate cu multimetru digital.
Sabry85
Utilizator nou

/203/ /204/ da asta era problema spliterul.Am inversat intre ele iesirile,adica am bagat pe alta mufa si functioneaza fara probleme.Puteam sa jur ca este de vina un electrolitic de filtraj din sursa sau cadre.Cateodata o problema grea de fapt e forte usoara iar una ce pare usoara e foarte grea. Multumiri pentru sfaturi si un wekend minunat! /46/
Scrie răspuns