tv sasiu 11ak30

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
ionut_22_romania
Utilizator nou

tv sasiu 11ak30

Mesaj necitit de ionut_22_romania »

buna ziua.am si eu o mica problema la un tv cu sasiu 11ak30.tv-ul merge bine,doar ca la schimbarea programelor uneori o ia razna,intra intr-un fel de oscilatie,apare un tiuit in trafo inalta si imaginea se suprapune pe vertical,sigla programului fiind undeva la mijloc.mentionez ca tensiunea de 180v de pe placa tk creste cind apare aceasta problema undeva la 230v.defectul initial al tv a fost bu808 ars.am schimbat si cond-ul de 10uf.am pus bu808 pmc
PETRE
Site Admin

Re: tv sasiu 11ak30

Mesaj necitit de PETRE »

Daca defectul apare aleator ma gandesc la un contact imperfect. Refa toate lipiturile in zona trafo linii, cupla cu firele care merg la deflexie si zona baleaj orizontal. Dar mai intai vezi daca poti provoca defectul torsionand placa sau batand cu manerul surubelnitei, apoi faci lipituri pana simptomul dispare. N-ar fi rau si o examinare a placii cu o lupa.
dan-a2
Mester

Mesaj necitit de dan-a2 »

Refa si lipiturile pe STV jungla (e) !!
ionut_22_romania
Utilizator nou

Mesaj necitit de ionut_22_romania »

multumesc.am refacut lipituri,tot ce trebuie.e cred al 20-lea tv cu sasiul asta si nu am mai patit pina acum asa ceva.defectul apare numai cind schimb programele repede din telecomanda,probabil sare din frecventa nu pot sa-mi explic.l-am lasat in oscilatie si s-a umflat c-ul de 3,3uf la 160v(c628).acum am schimbat alt bu808 pmc,am pus c-ul din baza de 47uf,si l-am frecat pe programe dar nu mai face asa.sa fie bu-ul cu probleme chiar daca a fost nou ? /204/
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

A fost din BU sau din condensator daca nu a fost nou sau de calitate. Oricum nu strica sa intaresti lipiturile in zonele amintite mai sus si la C-ul de 47nf din primar sursa.
Scrie răspuns