samsung ht-p10

Totul despre electronica audio
liviu666
Utilizator nou

samsung ht-p10

Mesaj necitit de liviu666 »

Salut,in urma cu 2 zile ascultam muzica in surdina si deodata s-a oprit subwooferul,iesirea de joase din sistem.L-am oprit l-am aprins iar nimic,toti satelitii functioneaza corect,mut de pe aux pe tuner nu se aude,probez wooferul la alta iesire merge,dar pe iesirea de joase nimic.
L-am desfacut,m-am uitat dupa cond umflati ceva,nimic,nu s-a auzit nimic nu a puscat nimic,doar s-a oprit din senin,nu mi-a zis nimic de protectie,este wooferul original.Inainte sa-l carcasez am atins din greseala +ul de la iesirea wooferului pe carcasa si am primit semnal in woofer normal cum era inainte.Problema este alta,daca las 10 minute la volum mic,mi se incinge bobina se simte cand ma apropii de mijlocul difuzorului.De la ce ar putea fi?
Mai jos am urcat 2 poze cu pcb-ul care amplifica asa scrie pe ea,dati si voi o geana.Multumesc
Din prima poza iesirea pentru woofer este cea din stanga
Iar in a 2-a poza este cea din dreapta
1387641532967.jpg
1387641532967.jpg (22.33 KiB) Vizualizat de 9098 ori
1387641514917.jpg
1387641514917.jpg (54.79 KiB) Vizualizat de 9098 ori
PETRE
Site Admin

Re: samsung ht-p10

Mesaj necitit de PETRE »

daca s-a incalzit bobina difuzorului e de rau....poti sa-ti iei adio de la el.....cel mai probabil finalul woofer-ului este defect.
liviu666
Utilizator nou

ADMIN scrie:daca s-a incalzit bobina difuzorului e de rau....poti sa-ti iei adio de la el.....cel mai probabil finalul woofer-ului este defect.
Pai cum explici ca-i ars finalul dar cand fac masa merge?n-ar trebui sa nu mai fie deloc nu?daca finalul este terminat e pa nimic semnal.
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Pai componentele ACTIVE se defecteaza in doua feluri : scurtcircuit si intrerupere!! Probabil initial cand a ''tacut''singura partea de woofer era vorba de intrerupere in final,iar acum cand faceti masa ,refaceti circuitul dar ....fierbe bobina de la dif din cauza ca finalul NU mai functioneaza corespunzator !! Vedeti daca din finalul woofer pe iesirea spre dif aveti pe ambele terminale tensiune continua si cat?!?!
Arbeit macht frei
liviu666
Utilizator nou

BUGHIU scrie:Pai componentele ACTIVE se defecteaza in doua feluri : scurtcircuit si intrerupere!! Probabil initial cand a ''tacut''singura partea de woofer era vorba de intrerupere in final,iar acum cand faceti masa ,refaceti circuitul dar ....fierbe bobina de la dif din cauza ca finalul NU mai functioneaza corespunzator !! Vedeti daca din finalul woofer pe iesirea spre dif aveti pe ambele terminale tensiune continua si cat?!?!
Pai n-am cum sa masor ca n-am cu ce...si in al doilea rand acel final e un integrat ecranat
marian67
Utilizator nou

Mesaj necitit de marian67 »

De regula aceste sisteme folosesc CI duale alimentate simetric, in situatia de fata o parte din final este compromisa si ai un defazaj de 180 de grade in loc de 360 .
Inseriaza cu difuzorul un cond de 2200uF/25Vcc si asculta semnalul audio , daca este distorsionat la volum mediu schimba finalul audio .(asa cum zicea si Adminul , difuzorul cred ca este compromis datorita trecerii unui curent continuum prin bobina mobila.) /6/
Atentie... curentul electric, nu se aude nu se vede dar circula.....
liviu666
Utilizator nou

marian67 scrie:De regula aceste sisteme folosesc CI duale alimentate simetric, in situatia de fata o parte din final este compromisa si ai un defazaj de 180 de grade in loc de 360 .
Inseriaza cu difuzorul un cond de 2200uF/25Vcc si asculta semnalul audio , daca este distorsionat la volum mediu schimba finalul audio .(asa cum zicea si Adminul , difuzorul cred ca este compromis datorita trecerii unui curent continuum prin bobina mobila.) /6/
Pai am mai multe difuzoare si toate fac la fel...iar celelalte n-au fost legate pana acum la sistem.Iar de schimbat nici nu ma gandesc e un integrat cu vreo 20 de picioare daca nu mai bine si mai e si mic al draq.
marian67
Utilizator nou

Mesaj necitit de marian67 »

liviu666 scrie:
marian67 scrie:De regula aceste sisteme folosesc CI duale alimentate simetric, in situatia de fata o parte din final este compromisa si ai un defazaj de 180 de grade in loc de 360 .
Pai am mai multe difuzoare si toate fac la fel...iar celelalte n-au fost legate pana acum la sistem.Iar de schimbat nici nu ma gandesc e un integrat cu vreo 20 de picioare daca nu mai bine si mai e si mic al draq.
Incearca cu un cond de 2200uF iseriat cu diful ce te costa....... /204/
Atentie... curentul electric, nu se aude nu se vede dar circula.....
liviu666
Utilizator nou

marian67 scrie: Incearca cu un cond de 2200uF iseriat cu diful ce te costa....... /204/
Nici nu se pune problema maine ma apuc sa testez ca acum e prea tarziu.multumesc
liviu666
Utilizator nou

liviu666 scrie:
marian67 scrie: Incearca cu un cond de 2200uF iseriat cu diful ce te costa....... /204/
Nici nu se pune problema maine ma apuc sa testez ca acum e prea tarziu.multumesc
Salut,am incercat cu un condensator se aude exact la fel si cu acel cond si fara acel cond.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

dar n-ai spus daca se mai incalzeste difuzorul.
liviu666
Utilizator nou

ADMIN scrie:dar n-ai spus daca se mai incalzeste difuzorul.
Mie frica sa-l las mai mult sa nu mi se duca difuzorul ca e prea bun subwooferul imi muta mobila in casa la cum se aude...

Pot sa-l las mai mult?Cat timp?sa-l las mergand?
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

daca nu se mai incalzeste dif-ul poti sa-l lasi.....oricum daca s-a incalzit o data este compromis... la fel si amplificatorul caruia nu ai ce-i face pentru ca nu ai cum sa-l inlocuiesti.
liviu666
Utilizator nou

ADMIN scrie:daca nu se mai incalzeste dif-ul poti sa-l lasi.....oricum daca s-a incalzit o data este compromis... la fel si amplificatorul caruia nu ai ce-i face pentru ca nu ai cum sa-l inlocuiesti.

Ok o sa-i dau drumu in 10 min si o sa vad daca se mai incalzeste sa zicem ca nu o sa se mai incalzeasca nu o sa mai fie probleme?
Cand s-a incalzit diful radia un pic de caldura din mijlocul membranei dar nu mult crezi ca as avea probleme pe viitor cu el?daca e de bass n-ar trebui sa fie altfel tratata bobina fata de con?adica sa fie mai rezistenta la caldura socuri etc?
liviu666
Utilizator nou

liviu666 scrie:
ADMIN scrie:daca nu se mai incalzeste dif-ul poti sa-l lasi.....oricum daca s-a incalzit o data este compromis... la fel si amplificatorul caruia nu ai ce-i face pentru ca nu ai cum sa-l inlocuiesti.

Ok o sa-i dau drumu in 10 min si o sa vad daca se mai incalzeste sa zicem ca nu o sa se mai incalzeasca nu o sa mai fie probleme?
Cand s-a incalzit diful radia un pic de caldura din mijlocul membranei dar nu mult crezi ca as avea probleme pe viitor cu el?daca e de bass n-ar trebui sa fie altfel tratata bobina fata de con?adica sa fie mai rezistenta la caldura socuri etc?

Later edit

Acum am observat ca atunci cand conectez condensatorul si firul imi trage membrana in interior mult daca inversez firele impinge membrana mult afara e ca si cum ar tine-o blocata intr-un punct dar imi reda joasele normal....Nu mai inteleg nimic cred ca ma las pagubas.
Scrie răspuns