TV Bluesky BS 7205
TV Bluesky BS 7205
Buna ziua si bine v-am gasit pe acest forum foarte interesant. Cu minime cunostinte de electronica as vrea sa repar un tv Bluesky BS 7205 care functioneaza, doar ca numai pe culoarea verde. Am masurat TDA 6108 si am pe pin 9 140v, pin 8 105v si pin 7 105v, in loc de aprox 180v. Pe pin 6 am 187v in loc de max 250v. Am schimbat TDA ul si tensiunile sunt identice. De aici inainte, daca are cineva rabdare astept sfaturi.
Re: TV Bluesky BS 7205
prima data refa lipiturile la jungla si la firele care duc la modulul video
....apoi daca nu are efect nimic ;inverseaza comanda tunului de verde cu ....rosu sau albastru!! Posibil ca sa apara imaginea rosiatica sau albastra,functie de comanda,altfel spus TK ...defect!!! Mai puteti incerca ....izolarea filamentului,poate ,poate...aveti noroc...!!
Restul comenzilor banuiesc ca le face(reglaj volum,cautare automata,etc) asta ca sa eliminam si varianta dumpului alterat!!
Restul comenzilor banuiesc ca le face(reglaj volum,cautare automata,etc) asta ca sa eliminam si varianta dumpului alterat!!
Arbeit macht frei
- ANDRASONI
- moderator
Ca sa fim mai clari:prin izolarea filamentului se intelege intreruperea traseelor de alimentare a filamentului, se pun doua spire de conductor izolat pe miezul trafo linii care se leaga pe alimentrea filamentului.Astfel daca unul din catozii tubului are scurt cu filamentul(iar prin alimentarea originala se pune practic la masa),atunci se elimina aceasta problema.Mai vreau sa spun ca o uzura disproportionata a tubului, respectiv in cazul nostru , a catozilor de B si R, are acelasi efect.Ca sa vedeti ce "poate" tubul, puneti pe rand catozii la masa cu o rezistenta de 10Kohmi.Daca,,,catodul respectiv este OK, trebui sa se lumineze pe culoarea respectiva(R,G,B)- "stralucitor".Era bine de a clarifica aceste lucruri, poate colegul nostru,nu are destula experienta(inca).Succes!
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Mea culpa !!! Dar sper ca vorbim aceeasi ''limba''.....si nu e nevoie de detalii....amanuntite.
Altfel acele ''minime cunostiinte'' nu cred ca ...''ajuta'' cu ceva!!

Altfel acele ''minime cunostiinte'' nu cred ca ...''ajuta'' cu ceva!!
Arbeit macht frei
Multumesc pentru promtitudine tuturor, totusi precizez ca acele minime cunostinte le aveam prin 1995 la un curs de depanare alb negru si din ce mai vedeam pe la colegi, ca urmare, daca e voie...si e loc aici pe forum puteti sa-mi oferiti explicatii complete..pana imi amintesc limba electronistilor. :) As vrea sa discut personal cu cineva care sa ma ajute, dar regula forumului este sa detaliem aici toate problemele, si asa voi face...chiar daca voi parea un incepator de gradinita. Va tin la curent si multumesc inca o data !
Daca indeplinesti conditiile de aici: http://powerforum.ro/viewtopic.php?f=67&t=1525 este OK....te ajutam in limita posibilitatilor.
- ANDRASONI
- moderator
"Mea culpa"... est sua culpa! 

- ANDRASONI
- moderator
Daca este uzura avansata pe unul dintre catozi, s-ar putea incerca echilibrarea tubului din service mode.Ar trebui sa incercati identificarea sasiului sau macar sa ne spuneti tipul procesorului cu terminatia completa si celelalte componente cu care este echipat.Asteptam...sa ne spuneti ce ati mai facut.