defect tv OVP
defect tv OVP
A fost traznit si s-a ars c.i din sursa l-am inlocuit pe el si pe tranzistorul bu808dfi luat din magazin dar ieftin si nu a mers s-a mai umflat si 1 condesator c123 de 160v. cu bec de 100w in loc de siguranta si bec de 25w in locul lui bu808 becul pe siguranta se inroseste si am 175-180v pe c123
Re: defect tv OVP
Probabil sasiu 11ak30 daca judec dupa finalul linii bu808....pentru ca nu spui nimic despre modelul tv, sasiu, etc.
Daca a fost traznit probabil este defecta si puntea redresoare. Becul de pe final linii (care trebuie sa aiba cam 60W) il pui dupa ce rezolvi cu sursa. Cat faci probele dai termistorul PTC afara daca este cu trei terminale.
Daca a fost traznit probabil este defecta si puntea redresoare. Becul de pe final linii (care trebuie sa aiba cam 60W) il pui dupa ce rezolvi cu sursa. Cat faci probele dai termistorul PTC afara daca este cu trei terminale.
Sasiu 11ak36?!?! Ati procedat ...partial bine!! Nu se pun doua becuri;unul in sursa pe siguranta si altul in loc de BU808!! Si bec de 100w e mult pe siguranta,60w e bine. Daca C123 se umfla este clar ca tensiunea pe el este mai mare decat suporta,adica in sursa sant inca probleme!!!Becul pe siguranta ajuta doar la protejarea tranzistorului FET din primar sa nu se defecteze daca primarul nu functioneaza corect.Dupa mine inca sant probleme cu sursa(Ptc,diode redresoare,etc)
Arbeit macht frei
rn101 este ptc-ul nu?are o forma diferita de altele intalnite de mine pana acum,fetul a fost si el inlocuit,masurat in montaj acum nu pare defect.in schimb la mine l106 este o rezistenta de 56R dupa culori verde albastru negru dar pe ohmetru imi da 0R,asta sa fie problema?o inlocuiesc acum cu una identica ca marime si culori dar care are 56R. r181 este smd si fara cea de 56r imi da valoarea indicata in schema, cu cea de 56 bagata imi da 0R. nu stiu ce sasiu este,pe placa scrie doar oprava
Schimba odata diodele din puntea redresoare si vezi daca se mai aprinde becul....ori nu stii ce inseamna o punte redresoare?
L106 este o inductanta (o bobina) lasa-o asa ca n-are nimic.
L106 este o inductanta (o bobina) lasa-o asa ca n-are nimic.
le schimb acum.l6 pe placa este o rezitenta de 56 r dupa culori dar masurata imi da 0r
Prietene, L106 este o inductanta de 56uH....daca vrei sa ma crezi pe cuvant...daca nu pune ce vrei acolo poate reusesti sa-l bubui. Este clar ca ar trebui sa investesti in tine daca doresti sa repari tv-uri. Din doua televizoare iti recuperezi banii.
Vrei sa ma repet de o suta de ori?....este normal sa arate 0 ohmi deoarece contine doar cateva spire de sarma de cupru.
Daca vrei sa mai postezi in forumul asta, prima data sa-mi spui care sunt diodele din puntea redresoare. Daca nu, intai pune mana pe o carte si dupa aia apucate de tv-uri.
Daca vrei sa mai postezi in forumul asta, prima data sa-mi spui care sunt diodele din puntea redresoare. Daca nu, intai pune mana pe o carte si dupa aia apucate de tv-uri.
ok.eu am crezut ca este rezistenta dupa forma si culorile dupa ia.diodele sunt vd112-113-114-115,si acum le schimb
am schimbat diodele cu unele luate mai de mult de pe internet si becul tot se aprinde.am scos r130 si becul tot aprins.am un monitor crt cu punte normala nu cu diode,o pot folosi pe aceia?
R102 scos nu se mai aprinde becul deci tot puntea este devina?R130 in continuare scos,c108 schimbat si ala
Ce diode ai pus?....pune 1N4007....ai eliminat termistorul PTC?
- Fişiere ataşate
-
- termistor.jpg (2.84 KiB) Vizualizat de 5298 ori
diode ca cele care au fost,am scos R102 inainte de punte si becul nu s-a mai aprins.ptc a ramas conectat,nu?cel marcat cu rn 101.acum le scot pe toate si pun din nou becul.se poate ca c104 sa fie defect?