Orion K2107FST depanare
Re: Orion K2107FST depanare
Domnule ANDRASONI, eu apreciez ca sasiul este K2 si atasez doua imagini care cred ca sunt edificatoare.
Voi lua la verificat componentele pe care le-ati indicat si oricum va multumesc pentru identificarea sasielor beko.
cornel1962,efectul este vizibil si fara semnal, este adevarat ca nu asa pregnant.
Voi lua la verificat componentele pe care le-ati indicat si oricum va multumesc pentru identificarea sasielor beko.
cornel1962,efectul este vizibil si fara semnal, este adevarat ca nu asa pregnant.
- ANDRASONI
- moderator
..."este sasiu Beko K2~XDK.190 sau...",cam acelasi lucru l-am spus si eu, diferenta este foarte mica intre cele doua, componentele indicate sunt pt.K2.Faceti ce v-am sugerat, altfel nu "scapati" de perdea...
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Voi verifica componentele asa precum mi-ati spus.
Multumesc.
Multumesc.
Domnule ANDRASONI am facut tot ce mi-ati sugerat, inclusiv am alimentat separat filamentul tubului folosind 2 spire pe traful de linii si din traf separat, dar efectul persista.Pana la urma clientul l-a luat asa, fiindca nu mai are nici telecomanda originala sa pot intra in service sa maresc putin dimensiunea pe verticala. Oricum va multumesc pentru sfaturi si pentru timpul acordat.
Acest tip de defect era frecvent la tv AN cu lămpi. Se datora cuplajului parazit dintre bobinele de deflexie V și H. La acest televizor, este posibilă apariția acestui cuplaj parazit datorită condensului.
Asta am spus si eu mai sus, titus0818, acest fenomen aparea la tv alb/negru, mai ales la cele pe lampi si nu se putea remedia decat prin inlocuirea ansamblului bobinelor de deflexie.
Atunci era scuzabil, ca se lucra uneori cu materiale de slaba calitate, mai ales in perioada de criza.
Atunci era scuzabil, ca se lucra uneori cu materiale de slaba calitate, mai ales in perioada de criza.
Se poate inchide topicul, am micsorat putin contrastul si efectul de perdea este mai putin suparator.
Am marit imaginea pe verticala si nu mai sunt vizibile liniutele colorate din partea de sus.
Clientul a fost multumit de cum se vede si a luat aparatul.
Am marit imaginea pe verticala si nu mai sunt vizibile liniutele colorate din partea de sus.
Clientul a fost multumit de cum se vede si a luat aparatul.
- ANDRASONI
- moderator
Corect!..., se pare ca au mai "prins" si altii vremea lampilor..., si atunci lucram fara net si de multe ori fara schema...ce vremuri!...titus0818 scrie:Acest tip de defect era frecvent la tv AN cu lămpi. Se datora cuplajului parazit dintre bobinele de deflexie V și H. La acest televizor, este posibilă apariția acestui cuplaj parazit datorită condensului.

"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Asa este domnule ANDRASONI, nu erau atatea ,,facilitati" dar totul parca era mai simplu.