Luminozitate scazuta cu reglajul la maxim pentru LG RZ-21FB

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
FLORIN2012
Utilizator nou

Luminozitate scazuta cu reglajul la maxim pentru LG RZ-21FB

Mesaj necitit de FLORIN2012 »

Salutare !

Este vorba de un televizor cu tub cinescop marca LG model RZ-21FB35MX . Din experienta voastra de electronisti, stiti care condensatori (vechi/uscati) din modulul video trebuie schimbati pentru a avea din nou luminozitatea mai mare pe ecran ? Mentionez ca reglajele TV sunt la maxim pentru contrast si luminozitate, iar tubul cinescop nu este uzat exagerat .
Multumesc pentru intelegere si colaborare .
PETRE
Site Admin

Re: Luminozitate scazuta cu reglajul la maxim pentru LG RZ-2

Mesaj necitit de PETRE »

Trebuie sa aveti 6v pe filament si cam 200v pe alimentarea finali video. Daca aceste conditii sunt indeplinite inseamna ca tubul are probleme.
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

Dupa ce verificati tensiunile,de filament si alimentare F.V. puteti face un reglaj a luminii din potentiometrul SCREEN situat pe trafo linii(intii faceti semn ,cu un marcher ,pe pozitia in care este ,miscati foarte putin(fin)in sensul acelor de ceasornic.daca e bine lasati asa ,daca nu ,reveniti la pozitia initiala) succes.
Esecul este oportunitatea de a lua lucrurile de la inceput, intr-un mod mai inteligent
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Deoarece probabil nu le are deloc cu forumul am primit pe mp de la FLORIN2012 urmatorul mesaj:

"BUNA SEARA !

Va multumesc pentru sfatul acordat in legatura cu luminozitatea la un televizor LG . Tensiunea pe tub si traf. sunt ca in cartea tehnica, iar tubul este bun . La transformatorul de linii am reglat putin din potentiometrul 2 (jos) si a crescut luminozitatea .
La revedere.

Cu stima,
Florin"
Scrie răspuns