Ivertor Sudura CEMONT S1400
Ivertor Sudura CEMONT S1400
Salut tuturor,
Am acest aparat de sudura Sudura CEMONT S1400 si in lipsa unei scheme electrice nu pot sa imi dau seama ce mai trebuie verificat.
Defectul in pricipiu a fost generat de inversarea cablulelor la borne (asta e ceea ce am reusit sa aflu) sudand cu el circa 1minut apoi acest aparat s-a "ars".
uitandu-ma prin el am gasit 2 rezistente de putere de 3,3K arse, au fost inlocuite si acest aparat a inceput sa functioneze din nou dar nu in parametri normali, pe iesire am 49-50V si oricat as invarti acel potentometru nu scade/ridica voltajul la borne.....
Imi puteti da un sfat sau o schema unde sa gasesc si tensiunile de pe placa?
Am acest aparat de sudura Sudura CEMONT S1400 si in lipsa unei scheme electrice nu pot sa imi dau seama ce mai trebuie verificat.
Defectul in pricipiu a fost generat de inversarea cablulelor la borne (asta e ceea ce am reusit sa aflu) sudand cu el circa 1minut apoi acest aparat s-a "ars".
uitandu-ma prin el am gasit 2 rezistente de putere de 3,3K arse, au fost inlocuite si acest aparat a inceput sa functioneze din nou dar nu in parametri normali, pe iesire am 49-50V si oricat as invarti acel potentometru nu scade/ridica voltajul la borne.....
Imi puteti da un sfat sau o schema unde sa gasesc si tensiunile de pe placa?
Re: Ivertor Sudura CEMONT S1400
Uite aici: http://powerforum.ro/viewtopic.php?f=26&t=2245
Succes.
Succes.
- nicumicu
- Electronist avansat
Cele 2 rezistente de putere de 3,3K arse, au fost inlocuite cu rezistente asemenea dar la ce putere?
Daca scoate tensiune ai incercat sa sudezi si nu functioneaza?sau ai pus o sarcina mica si crezi ca trebuie sa aiba efect acel potentiometru ?
Fa-i proba sudand ceva.
Daca scoate tensiune ai incercat sa sudezi si nu functioneaza?sau ai pus o sarcina mica si crezi ca trebuie sa aiba efect acel potentiometru ?
Fa-i proba sudand ceva.
salut,
Rezistentele au fost inlocuite cu rezistente de acelasi tip 3,3 K 10W
Pe partea de sudura, corect nu am dat aceasta informatie....am incercat sa sudez cu un electrod 2,5 dar face putina flama si nu poate "duce" o sudura normala, eu nu am reusit, ce am sesizat ca un traf face mai mult zgomot in momentul in care incer sa sudez...
Rezistentele au fost inlocuite cu rezistente de acelasi tip 3,3 K 10W
Pe partea de sudura, corect nu am dat aceasta informatie....am incercat sa sudez cu un electrod 2,5 dar face putina flama si nu poate "duce" o sudura normala, eu nu am reusit, ce am sesizat ca un traf face mai mult zgomot in momentul in care incer sa sudez...
- nicumicu
- Electronist avansat
Cred ca nu functioneaza cu toti tranzistorii,verificatii si masurati semnalul din circuitul grila a fiecaruia (osciloscop ).
Posibil o devalorizare a unei rezistente ,avand aceeasi problema prin devalorizarea rezistentei de 3,3K abia pusa pe placa.
Verifica cu lupa lipiturile si starea transformatorilor ( locuri incalzite ).
Posibil o devalorizare a unei rezistente ,avand aceeasi problema prin devalorizarea rezistentei de 3,3K abia pusa pe placa.
Verifica cu lupa lipiturile si starea transformatorilor ( locuri incalzite ).
Din pacate nu am in dotare un osciloscop, cat pe partea de rezistente de putere le-am masurat din nou ieri si valorile sunt in regula am sa fac poze din nou si am sa indic zonele care le-am "cercetat".
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
atasez alte foto
intre timp am refacut lipiturile trafurilor, cum se poate vedea in una din foto o lipitura este putin "ciudata" ... voi reface un test, eventual daca mai sunt si alte zone de verificat va rog sa imi spuneti.
Tranzistorii "par" a fi in regula... in sensul ca nu sunt in scurt si in ultima foto am incercuit traful din care se aude acel "bazait" in momentul in care fac proba de sudura...
Va stau la dispozitie cu pentru alte informatii...
Va multumesc!
intre timp am refacut lipiturile trafurilor, cum se poate vedea in una din foto o lipitura este putin "ciudata" ... voi reface un test, eventual daca mai sunt si alte zone de verificat va rog sa imi spuneti.
Tranzistorii "par" a fi in regula... in sensul ca nu sunt in scurt si in ultima foto am incercuit traful din care se aude acel "bazait" in momentul in care fac proba de sudura...
Va stau la dispozitie cu pentru alte informatii...
Va multumesc!
vreun sfat ? pentru a-i da de capat acestui aparat de sudura?
Atasat sunt tranzistoarele si diodele duale
Atasat sunt tranzistoarele si diodele duale
Un tranzistor defect nu inseamna neaparat sa fie in scurt.....acesta poate fi si intrerupt.
http://electrodb.ro/tutoriale/cum-verif ... ectronice/
http://electrodb.ro/tutoriale/cum-verif ... ectronice/
Multumesc frumos de reply, intre timp am schimbat tranzistoarele toate 4 IRG4PC40W dar rezultatul a ramas acelasi nu duce o sudura "normala" cu 2,5"
Alte sfaturi / sugestii pentru a putea sa-i dau de capat?
aici am reusit sa uploadez filmuletul cu "sudura" https://vid.me/C9YU

Alte sfaturi / sugestii pentru a putea sa-i dau de capat?
aici am reusit sa uploadez filmuletul cu "sudura" https://vid.me/C9YU
- nicumicu
- Electronist avansat
Cine a facut sudura?Incearca sa masori tensiunea in timp ce sudezi.
Pune-i o sarcina de 2,5 kw si masoara tensiunile din alimentare , pe diodele stabilizatoare zener,polarizarea tranzistoarelor pentru comanda grilei tranzistoarelor de putere .
http://powerforum.ro/download/file.php?id=1391 Verificati unde-i marcat cu rosu ,diodele ultrarapide si circuitul grila incercuit
Pune-i o sarcina de 2,5 kw si masoara tensiunile din alimentare , pe diodele stabilizatoare zener,polarizarea tranzistoarelor pentru comanda grilei tranzistoarelor de putere .
http://powerforum.ro/download/file.php?id=1391 Verificati unde-i marcat cu rosu ,diodele ultrarapide si circuitul grila incercuit
Sudura am facut-o eu, nu sunt mare meserias (adica mai deloc) in ale sudurii dar se vede ca in anumite momente imi face doar "scateii" si nu sudura ... mai mult "ard" electrodul degeaba in schimb sa "vad" sudura intre 2 piese metalice....
Cele 2 tranzistoare sunt BD138 si au fost schimbate si acestea...o sa ma uit pe Diodele Zener, numai ca la mine au un mastic de cauciuc...
Cele 2 tranzistoare sunt BD138 si au fost schimbate si acestea...o sa ma uit pe Diodele Zener, numai ca la mine au un mastic de cauciuc...
- nicumicu
- Electronist avansat
In cazul acesta cred ca aparatul este bun.Pune un meserias SUDOR sa faca probe cu aparatul cu diferiti electrozi ,caci conteaza mult mana meseriasului in continuitatea arcului electric.
Multumesc mult de feedback o intrebare: spuneti-mi daca o functionare "defectuasa" a diodelor duale ar putea avea un "aport" semificativ in funzionarea proasta a acestui aparat...
tip: RURG3020C
tip: RURG3020C
- Fişiere ataşate
-
- diode.JPG (64.72 KiB) Vizualizat de 10843 ori