11ak30 imagine patata

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
costy69
Mester

11ak30 imagine patata

Mesaj necitit de costy69 »

salutare,acest tv merge ok numai imaginea este ca cea din poze adica o pata in partea dreapta sus de diferite culori mov,verde in functie de program si fundal,am verificat lipituri pe placa video, baleiaj vertical si schimbat si ptc dar fara rezultat,
un sfat ar fi bine venit

http://postimg.org/image/eph5bp0f9/
http://postimg.org/image/dmt56dfqh/
gaby508
Mester

Re: 11ak30 imagine patata

Mesaj necitit de gaby508 »

Chiar azi am reparat unul cu acelasi defect. Am schimbat termistorul de la demagnetizare si totul e ok.
Verifica bobina de demagnetizare, mufa de legatura intre bobona si ptc. Ptc-ul e de aceiasi valoare? Bafta
Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere.
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Aveti ceva boxe pe linga tv? A cazut cumva tv-ul? A fost lovit in ecran? Ati schimbat si ptc-ul cu unul nou sau cu altul folosit? Cablaj intrerup pe pinii ptc-ului?!?
Arbeit macht frei
costy69
Mester

Mesaj necitit de costy69 »

da, tv are placa lovita si am reintregit circuitul in zona trafo si am schimbat si ptc si tot asa,bobina e ok magnetii nu sunt miscati mai ramine varianta cu tub lovit,
daca tubul e lovit asa se manifesta?nu am intilnit pina acum asa ceva,se mai poate face ceva?
multumesc
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Incearca sa pui un magnet (nu unul foarte mare) in zona coltului respectiv pe carcasa tv-ului, tatonand pozitia si intorcand-ul pe toate partile, pana obtii o imagine acceptabila....apoi il lipesti cu scotch.
S-a deplasat masca in interor din cauza socului mecanic.
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

ADMIN scrie:Incearca sa pui un magnet (nu unul foarte mare) in zona coltului respectiv pe carcasa tv-ului, tatonand pozitia si intorcand-ul pe toate partile, pana obtii o imagine acceptabila....apoi il lipesti cu scotch.
S-a deplasat masca in interor din cauza socului mecanic.

In afara de a schimba tubul,ceea ce a scris admin cu magnetii,e singura rezolvare!! Am facut asa ceva si a fost ok!!
Arbeit macht frei
Scrie răspuns