problema tv sony wega

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
jakmotors1
Utilizator nou

problema tv sony wega

Mesaj necitit de jakmotors1 »

salut tututor profesionistilor! incerc sa imi repar un tv si as vrea o parere de la voi. am un tv sony wega model kv-ar29t80c si pe imagine imi apar niste contururi iesite din silueta unui individ de ex., de culoare verde sau roz in zonele cu lumina mai puternica. se vede ca un efect de "motion". vreau sa il repar ca sa se uite baiatul meu la desene animate si sa nu-mi mai spuna ca "are apa in tv" :) are 3 ani si jumatate trebuie sa-l intelegem. nu vreau solutii gen "ia-ti bah alt televizor ca asta e vechi" deoarece nu am destui bani. incerc sa bag si o poza poate va dati seama mai usor. va multumesc!
Fişiere ataşate
image.jpeg
PETRE
Site Admin

Re: problema tv sony wega

Mesaj necitit de PETRE »

Se pare ca chiar va trebui sa iei altul pentru ca este din tubul cinescop.....defect tipic sony.
jakmotors1
Utilizator nou

tocmai am vorbit cu un service tv si mi-a spus ca e din transformatorul de linii. alte pareri?
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Tot un service sunt si eu si am reparat prea multe Tv-uri ca sa ma contrazici. Daca ti-au zis asa ceva, ori si-au batut joc de d-ta, ori nu au vazut poza pe care ai pus-o aici.
Incearca totusi sa reglezi UG2 din potentiometrul de jos de pe trafo linii. Alta solutie ar mai fi supravoltarea filamentului tubului (care nu va tine prea mult) sau incercarea unei regenerari a tubului, care la tuburile sony este frectie la piciorul de lemn.
Nu mai astepta alte pareri ca in electronica nu este ca in politica /203/
jakmotors1
Utilizator nou

multumesc pt sugestii! nu am contrazis pe cineva, dar sunt convins ca multi cu service-uri tv profita de clientii care nu stiu cu ce se mananca electronica. de aceea am deschis acest subiect ca sa iau pareri de la oameni care nu au vreun interes financiar. o zi minunata va doresc domnilor!
gaby508
Mester

Mesaj necitit de gaby508 »

Daca tubul nu are mare uzura se mai poate "scoate" ceva din el prin reducerea contrastului si a luminozitati.
Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere.
BUGHIU
Electronist avansat

Mesaj necitit de BUGHIU »

Dupa cum se vede in poza ....alt tv !! Sau daca tineti mortis...schimbati tubul cu altul ,dar NUMAI trinitron Sony ,ca altceva nu merge....
Arbeit macht frei
Scrie răspuns