problema tv sony wega
-
- Utilizator nou
problema tv sony wega
salut tututor profesionistilor! incerc sa imi repar un tv si as vrea o parere de la voi. am un tv sony wega model kv-ar29t80c si pe imagine imi apar niste contururi iesite din silueta unui individ de ex., de culoare verde sau roz in zonele cu lumina mai puternica. se vede ca un efect de "motion". vreau sa il repar ca sa se uite baiatul meu la desene animate si sa nu-mi mai spuna ca "are apa in tv" :) are 3 ani si jumatate trebuie sa-l intelegem. nu vreau solutii gen "ia-ti bah alt televizor ca asta e vechi" deoarece nu am destui bani. incerc sa bag si o poza poate va dati seama mai usor. va multumesc!
Re: problema tv sony wega
Se pare ca chiar va trebui sa iei altul pentru ca este din tubul cinescop.....defect tipic sony.
-
- Utilizator nou
tocmai am vorbit cu un service tv si mi-a spus ca e din transformatorul de linii. alte pareri?
Tot un service sunt si eu si am reparat prea multe Tv-uri ca sa ma contrazici. Daca ti-au zis asa ceva, ori si-au batut joc de d-ta, ori nu au vazut poza pe care ai pus-o aici.
Incearca totusi sa reglezi UG2 din potentiometrul de jos de pe trafo linii. Alta solutie ar mai fi supravoltarea filamentului tubului (care nu va tine prea mult) sau incercarea unei regenerari a tubului, care la tuburile sony este frectie la piciorul de lemn.
Nu mai astepta alte pareri ca in electronica nu este ca in politica
Incearca totusi sa reglezi UG2 din potentiometrul de jos de pe trafo linii. Alta solutie ar mai fi supravoltarea filamentului tubului (care nu va tine prea mult) sau incercarea unei regenerari a tubului, care la tuburile sony este frectie la piciorul de lemn.
Nu mai astepta alte pareri ca in electronica nu este ca in politica

-
- Utilizator nou
multumesc pt sugestii! nu am contrazis pe cineva, dar sunt convins ca multi cu service-uri tv profita de clientii care nu stiu cu ce se mananca electronica. de aceea am deschis acest subiect ca sa iau pareri de la oameni care nu au vreun interes financiar. o zi minunata va doresc domnilor!
Daca tubul nu are mare uzura se mai poate "scoate" ceva din el prin reducerea contrastului si a luminozitati.
Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere.
Dupa cum se vede in poza ....alt tv !! Sau daca tineti mortis...schimbati tubul cu altul ,dar NUMAI trinitron Sony ,ca altceva nu merge....
Arbeit macht frei