Buna ziua.Ieri am adus un tv defect care sta in stand-by deci, ledul rosu sta aprins dar nu am imagine si nici sunet.Dupa cateva masuratori din greseala am facut un scurtcircuit.Rezultatul, s-a ars siguranta, am schimbat siguranta...si dupa cum ma asteptam dupa ce l-am bagat in priza s-a ars iar siguranta.Am scos PTC,am inlocuit siguranta, l-am bagat in priza iar s-a ars.Apoi am scos mosfetul.L-am masurat avea continuitate intre toti cei 3 pini.Am cumparat altul l-am pus sus...inca nu l-am bagat in priza.Intrebare... cum as putea sa verific daca mai este inca scurt pt ca nu as vrea sa ard iar mosfetul...era ultimul la magazin.Sugestii, pareri? Multumesc
p.s:Am schema tv-ului.
tv philips 21pt5409/1
Re: tv philips 21pt5409/1
puntea redresoare (4 diode) am masurat-o, este in regula...
Ca sa fii protejat, dai PTC-ul jos si pui bec de 60W in locul sigurantei. In functionare normala becul trebuie sa fie stins, sursa sa produca tensiuni in secundar cu tv-ul in st-by.
trebuie verificat cam tot pe langa FET.
trebuie verificat cam tot pe langa FET.
bun, am facut cum mi-ati zis.cand il bag in priza becul de 60W se aprinde foarte scurt maxim o secunda(nu la intensitate maxima) dupa care se stinge...presupun ca pana se incarca condensatorul.Am masurat imprejurul mosfetului piesele par in regula.Si ledul rosu de la tv se aprinde.Cred ca este in regula.
pune-i siguranta si verifica tensiunile in secundar