tv philips 21pt5409/1

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
neluttzu
Utilizator nou

tv philips 21pt5409/1

Mesaj necitit de neluttzu »

Buna ziua.Ieri am adus un tv defect care sta in stand-by deci, ledul rosu sta aprins dar nu am imagine si nici sunet.Dupa cateva masuratori din greseala am facut un scurtcircuit.Rezultatul, s-a ars siguranta, am schimbat siguranta...si dupa cum ma asteptam dupa ce l-am bagat in priza s-a ars iar siguranta.Am scos PTC,am inlocuit siguranta, l-am bagat in priza iar s-a ars.Apoi am scos mosfetul.L-am masurat avea continuitate intre toti cei 3 pini.Am cumparat altul l-am pus sus...inca nu l-am bagat in priza.Intrebare... cum as putea sa verific daca mai este inca scurt pt ca nu as vrea sa ard iar mosfetul...era ultimul la magazin.Sugestii, pareri? Multumesc

p.s:Am schema tv-ului.
neluttzu
Utilizator nou

Re: tv philips 21pt5409/1

puntea redresoare (4 diode) am masurat-o, este in regula...
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Ca sa fii protejat, dai PTC-ul jos si pui bec de 60W in locul sigurantei. In functionare normala becul trebuie sa fie stins, sursa sa produca tensiuni in secundar cu tv-ul in st-by.
trebuie verificat cam tot pe langa FET.
neluttzu
Utilizator nou

bun, am facut cum mi-ati zis.cand il bag in priza becul de 60W se aprinde foarte scurt maxim o secunda(nu la intensitate maxima) dupa care se stinge...presupun ca pana se incarca condensatorul.Am masurat imprejurul mosfetului piesele par in regula.Si ledul rosu de la tv se aprinde.Cred ca este in regula.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

pune-i siguranta si verifica tensiunile in secundar
Scrie răspuns