tv nei n20s4x,sasiu PT 92,imagine decalata spre dreapta
tv nei n20s4x,sasiu PT 92,imagine decalata spre dreapta
buna seara. am de la cineva un tv nei, model N20S4X,cu sasiul PT 92 care are imaginea decalata spre dreapta vreo 10 centimetri,iar spatiul ramas este ocupat de o alta bucata din cuprinsul aceleiasi imagini.i-am masurat tensiunile si le am bune,de fapt sunt scrise si pe placa,si i-am refacut o gramada de lipituri imperfecte pe toata placa.acest tv are procesor TDA 9353PS N2 2I,memorie 24c16,baleiaj vertical cu tda 8356,sursa cu tda 16846,final video cu tda 6108,audio cu tda 7056a.am u1 118v,3,3v pe memorie,8v pe procesor,16v pe baleiaj vertical,200v pe finalul video,tensiunea de 33v este ok.dupa ce i-am refacut lipiturile,am observat ca imaginea apare si dispare si nu mai are sunet.i-am facut niste poze in timpul cand imaginea statea pe loc.imi puteti da niste sfaturi?
- Fişiere ataşate
-
- DSCF3567.JPG (38.86 KiB) Vizualizat de 5378 ori
-
- DSCF3566.JPG (40.35 KiB) Vizualizat de 5378 ori
-
- DSCF3544.JPG (56.33 KiB) Vizualizat de 5378 ori
- nicumicu
- Electronist avansat
Re: tv nei n20s4x,sasiu PT 92,imagine decalata spre dreapta
Salut,cu semnal pe mufa euroscart (conectat un DVD )face la fel?
Incearca prima data scrierea unei memorii cu dump-ul de aici: http://dump.elektroda.pl/download10696.html
din pacate n-am cu ce sa scriu dumpul,am incercat sa fac un programator dar nu mi-a iesit.o sa incerc sa refac setarile din meniu service,dar dupa ce ii cer telecomanda celui ce mi l-a dat.
ca sa raspund si celuilalt coleg,da,am incercat sa pun un dvd si se aude dar nu se vede.totusi in momentul in care comut inapoi pe tv si apoi inapoi pe av,apare imaginea de la dvd pentru o secunda dupa care iar dispare.am observat ca imaginea este la fel ca pe tv.
am reusit sa fac tv-ul sa aiba imaginea stabila si sunet refacand mai multe lipituri.osd-ul merge si el.numai ca acel decalaj ca in poze nu dispare.mai aveti vreo idee?
ca sa raspund si celuilalt coleg,da,am incercat sa pun un dvd si se aude dar nu se vede.totusi in momentul in care comut inapoi pe tv si apoi inapoi pe av,apare imaginea de la dvd pentru o secunda dupa care iar dispare.am observat ca imaginea este la fel ca pe tv.
am reusit sa fac tv-ul sa aiba imaginea stabila si sunet refacand mai multe lipituri.osd-ul merge si el.numai ca acel decalaj ca in poze nu dispare.mai aveti vreo idee?
- nicumicu
- Electronist avansat
Verifica sau schimba td 03,dd11,dd13,td01,cd13.cd02. RD16=4,7 ohmi devalorizata.CD26 , RD09, RD10 si tot traseul de H flyback de verificat.Posibil procesor TDA 9353PS N2 2I defect.Vezi si valoarea rd 01 pinul 34 procesor. In ultima faza pune un potentiometru de 50k in locul rd01 si reglezi fin pe imagine s-ar putea sa scapi de banda.
va multumesc pentru sfaturi,am verificat piesele indicate de dvs si am descoperit tranzistorul td03 intrerupt total.l-am inlocuit si imaginea a revenit la normal.sa auzim de bine.
Poate cineva sa-mi de schema acestui tv ? Imaginea apare dispare , reglez tensiunea screen si la un moment dat nu mai dispare (dar imprastie culoriile , tensiunea fiind mica fata de cea normala) . Cand pun aparatul si masor UG2 la tensiunea normal , imaginea este stabila ,cum iau aparatul imaginea dispare si reapare intruna . Am refacut lipituri in jurul trafo linii , am schimbat si condul de 2n2 pe Ug2 , sa mai incerc cu o rezistenta de cativa Mohmi intre Ug2 si masa . Stie cineva ce ar trebui sa mai verific?
Multumesc , scuze ca nu am deschis alt topic .
Multumesc , scuze ca nu am deschis alt topic .
- ANDRASONI
- moderator
Posibil tub "obosit", daca este lituanian, este clar.Intrati in service mode si modificati parametrul "CL"(cathode drive level) spre 0~in asa mod incat sa aveti cat de cat contrast si fara sa mai dispara imaginea.Ar trebui, daca aveti posibilitatea o regenerare de tub sau(ideal, alt tub), eventual ca ultima varianta, micsorati rezistenta serie filament.Intrare in service: se apasa simultan<SUBPAGE>~pe relecomanda si <VOL MINUS> pe panou tv.Iesire din service cu <TV>. Succes!
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy