banda display lcd 32"

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
nicumicu
Electronist avansat

banda display lcd 32"

Mesaj necitit de nicumicu »

Am si eu o problema cu banda unui display lcd 32" care s-a deslipit datorita solutiei de curatat cu care s-a sters displayul si nu stiu ce metoda de lipire merge in cazul acesta.Rog ceva idei Multumesc.
Fişiere ataşate
Imagine02731.jpg
Imagine02731.jpg (56.13 KiB) Vizualizat de 4280 ori
Imagine02751.jpg
Imagine02751.jpg (37.56 KiB) Vizualizat de 4280 ori
Imagine02741a.jpg
PETRE
Site Admin

Re: banda display lcd 32"

Mesaj necitit de PETRE »

Problema mare !! O metoda ar fi sa cositoresti contactele de pe cablaj folosind mult flux si putin fludor dupa care potrivesti banda si apesi deasupra ei cu ciocanul de lipit urmarind sa lipesti toate traseele. Banda aceea este f. rezistenta termic, asa ca poti pune pe ea letconul fierbinte fara frica (eventual testezi intr-un colt). ceva asemanator aici: http://www.youtube.com/watch?v=V5XzfSGefqQ
Cum traseele sunt foarte subtiri este greu de potrivit "sa sa pupe" perfect.....eu nu m-as incumeta.....as trage fire subtiri intre banda si cablaj, lipindu-le.
Succes.
nicumicu
Electronist avansat

Mesaj necitit de nicumicu »

M-am gandit la ambele posibilitati ,destul de dificile,dar realizabile.Am sa testez maine folia si apoi m-a hotarasc.Multumesc pentru raspuns
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Un exemplu si mai bun aici: http://www.youtube.com/watch?v=4vRnlhKVG_w iti trebuie doar niste flux pasta si ceva indemanare.
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

In ambele cazuri am vazut ca nu folosesc bratara antistatica, nu credeti ca ar trebui?Si..., evident trebuie "mana de chirurg", nu?, asta ca sa priceapa unii ca aceasta profesie nu este char la indemana oricui /203/
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Scrie răspuns