defect monitor crt cu marca Horizon model:7002d

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
PETRE
Site Admin

Re: defect monitor crt cu marca Horizon model:7002d

Mesaj necitit de PETRE »

Este putin.....cat despre zero este normal sa nu ai imagine.....posibil defect potentiometrul SCREEN de pe traful linii sau ceramicul care filtreaza acdeasta tensiune. Nu este exclus sa fie chiar si suclul TK.
florea_ctin
Utilizator nou

Mesaj necitit de florea_ctin »

ADMIN scrie:Este putin.....cat despre zero este normal sa nu ai imagine.....posibil defect potentiometrul SCREEN de pe traful linii sau ceramicul care filtreaza acdeasta tensiune. Nu este exclus sa fie chiar si suclul TK.
Din analiza schemei este normal sa avem iesire ZERO in momentul in care cursorul potentiometrului este dat la minim si ceia ce culege este apropiat de punctul de masa.( in schema SCREEN este legat intre masa si iesire FIT prin alt potentiometru+rezistorul de limitare)
Personal si eu banuiesc a fi acest bloc de potentiometre dar caut si alte pareri.

Schema este http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/40796/ versiunea 17"
florea_ctin
Utilizator nou

ADMIN scrie:Este putin.....cat despre zero este normal sa nu ai imagine.....posibil defect potentiometrul SCREEN de pe traful linii sau ceramicul care filtreaza acdeasta tensiune. Nu este exclus sa fie chiar si suclul TK.
Dupa mai multe verificari constat ca tensiunea pe Ug2 intre 0-250V este foarte buna pe motiv ca, am pus la masa G1 laTK si a aparut rastru cu cursa inversa bineinteles si la actionarea Ug2 (Screen pe traf) ecranul se mareste sau micsoreaza in intensitate luminoasa.
Cand scot G1 de la masa ecranul devine negru. Deci BH si BV sunt functionale. Finalul video verificat prin conectarea monitorului la un laptop si plimbarea unui folder cu mouse-ul intre cele doua surse video ca si partajare, totodata masurand si tensiunea pe catozi RGB care se modifica functie de interactiunea respectivului folder pe monitor. Deci comenzile pe final video sunt bune la fel si finalul video dar ecranul ramane tot negru.

Alte solutii?
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Trebuie sa verifici cam tot ce tine de comanda G1.....vezi ca pe schema nu am putut capta tot.
Fişiere ataşate
g1.JPG
florea_ctin
Utilizator nou

ADMIN scrie:Trebuie sa verifici cam tot ce tine de comanda G1.....vezi ca pe schema nu am putut capta tot.
Pana sa citesc postul dv. am cuplat G1 la masa cu o rezistenta de 56K, acum am rastru si imagine f. buna doar ca OSD-ul apare desincronizat pe orizontala ca o banda lata de cca. 20 cm. verificasem ceia ce ati incercuit in schema posibil sa fi omis ceva.

Ceia ce am observat este ca la actionarea semiR sub.BRIght, are efect pe ecran cu artificiul amintit, motiv ptr. care am sarit peste verificarea mai amanuntita a acestui circuit si eroarea cu acest Ug2 care stiam ca trebuie sa fie mai mare.

Monitoare nu am reparat neavand prea des ocazia, dar uite ca mai inveti ceva.
PETRE
Site Admin

Mesaj necitit de PETRE »

Trebuie verificat prezenta semnalelor VSYNC pin 15 si HSYNC pin 13 procesor (IC301)....ar fi bun un osciloscop. Daca nu verifica tot pe aceste trasee pana la cadre, respectiv deflexia H.
Scrie răspuns