defect tv nipon
defect tv nipon
gasit fetul ars si rezistenta de sarcina sursa tacane am masurat rezistente ceuri schimbat integrat coplor am scos diodele din secundar tot tacane choperul ce sa mai fie ??????? /
Re: defect tv nipon
nu ne spui ce model este? eventual sasiul.
Sasiu M35.....deconecteaza la un capat rezistenta de pe bara B+ care duce la tfrafo linii si vezi daca mai tacane sursa. Cu sursa alimentata in pralabil conecteaza un bec de 75W pe B+ ca si consumator....vezi daca se aprinde si cat ai pe el.
- ANDRASONI
- moderator
La sasiul M35 am intalnit destul de frecvent dioda D833 in scurt sau cu rezistenta inversa( trebuie inlocuita neaparat cu originalul sau echivalent 1/1).
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
defectul nu este in secundar daca scot diodele din sec si cuplorul defectul este acelas banui choperul
atunci cauta in primar....eu n-am gasit pana acum defect de ciopar la sasiul M35.
eu zic sa pui diodele si optocuplorul la loc si sa faci ce am zis
eventual schimba D806, verifica/ schimba C815, C817
verifica rezistentele de pe langa FET
eu zic sa pui diodele si optocuplorul la loc si sa faci ce am zis
eventual schimba D806, verifica/ schimba C815, C817
verifica rezistentele de pe langa FET
revin cu defect tv nipon am inlocuit aproape toate piesele active si pasive .sa incerc cu ups
tv reparat montat upc
Si cum ai facut pentru St-by?......vezi daca se sting filamentele tubului cand opresti din telecomanda.
- ANDRASONI
- moderator
Aceasta nu este o solutie, sursa este relativ simpla si putea fi reparata.Sursa universala nu stiu cat este de stabila si controlata in functie de puterea absorbita si problema cu St.By?l Diodele D804, D805,D806 le-ati inlocuit(chiar daca masurate arata bine)?De asemenea C817 siC815.Transformatorul chopper ,dati-l jos si refaceti lipiturile pe terminalele lui.Verificati componentele din bucla de reglaj.Daca sursa va "taraie" inseamna ca lucreaza pe frecventa incorecta.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
am decupat o sursa dintr un monitor si am folosit choperul si cuplorul cu circuitele aferente. televizorul functioneaza bine de 12ore. tensiuni normale am folosit upc pentru a vedea daca functioneaza tv prima data.se pot face si modificari cu succes.multumesc pentru sfaturi dl.admin si andrasoni