TV Samsung LE19A656A1D - defect

Comunitatea depanatorilor TV incepatori sau avansati
MciSar
Utilizator nou

TV Samsung LE19A656A1D - defect

Mesaj necitit de MciSar »

Salut tuturor,

Am acest "exemplar" la reparat, defectul "original" era ca nu avea imagine, restul: audio, sonor erau(sunt) in regula.
Am verificat:
1. lampile CCFL - 4 buc - toate in regula
2. tensiunile de iesire de pe placa de alimentare -> toate in regula;
3. condensatoarele din vecinatatea trafului invertor toate bune...
...am dedus ca ar fi traful invertor de vina, dupa identificarea acestuia, l-am inlocuit si "minunea" a funzionat... doar pt vreo 4 zile /2/ , am crezut ca, deh, piese defecte din fabricatie asa ca am mai cumparat un traf invertor TMS92920CT dar cu acesta se aprinde doar pt 2 sec si apoi se stinge...deci defectul poate fi si altceva...

Aveti vreo schema electrica cu tensiunile ce se vehiculeaza pe partea de invertor pt aceasta placa?
sau o sugestie ce ar trebui sa mai verific ca sa il repar? (m-am saturat sa cumpar traf invertor)

Placa de alimentare model: PWI1904ST

Multumesc anticipat!
Fişiere ataşate
IMG_1406-1.jpg
IMG_1404-1.jpg
IMG_1403-1.jpg
BUGHIU
Electronist avansat

Re: TV Samsung LE19A656A1D - defect

Mesaj necitit de BUGHIU »

1.Curatati placa aia de sacaz mai intai sa se vada ceva....poate e vreun defect de contact
2.Ce tensiuni ati masurat pe partea de invertor? Banuiesc ca 24v ar trebui sa existe pe acel ''multifet''(expresie proprie)!
3.Ce controler are invertorul?ON-OFF primeste controlerul,pe langa alimentarea de rigoare?
4.Cum ati testat neoanele,cu alt invertor? Posibil sa nu fie ele defecte ,ci contactele la cuplele lor ....defectuoase!
Arbeit macht frei
MciSar
Utilizator nou

1.Curatati placa aia de sacaz mai intai sa se vada ceva....poate e vreun defect de contact
Ok rezolv acest inconvenient, tocmai acest "defect de contact" am vrut sa il elimin reimprospatand lipiturile
2.Ce tensiuni ati masurat pe partea de invertor? Banuiesc ca 24v ar trebui sa existe pe acel ''multifet''(expresie proprie)!
in lipsa unei scheme electrice nu pot intui (unde trebuie sa verific) ce tensiuni se vehiculeaza in aceasta parte
3.Ce controler are invertorul?ON-OFF primeste controlerul,pe langa alimentarea de rigoare?
revin cu info
4.Cum ati testat neoanele,cu alt invertor? Posibil sa nu fie ele defecte ,ci contactele la cuplele lor ....defectuoase!
neoanele au fost verificate cu un alt invertor, am sa verific conexiunile
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Logic, in secundarul sursei care debiteza 2~3 tensiuni,tensiunea mai mare este cea pt. partea de invertor.Cred ca asta este schema.Ar fi trebuit sa dati codul BN xx-xxxx( daca il are), pt Samsung acesta este cel edificator.Controller-ul este OZ960GN, puteti incerca anularea protectiei cum vdeti mai jos sau cu LED in pin 10, cu catodul la masa.Nu prea agreez aceasta metoda, dar este buna pt. masuratori.
Fişiere ataşate
OZ960.jpg
OZ960.jpg (36.76 KiB) Vizualizat de 5630 ori
lg_6871tpt239a_pwi1904s_sch.pdf
(218.79 KiB) Descărcat de 259 ori
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
MciSar
Utilizator nou

COD Controller Inverter : PJAAE FAN 7316
COD PLACA Alimentare: Samsung BN44-00231A PCB
MciSar
Utilizator nou

Pe acest controller PJAAE FAN 7316 (aici fisa tehnica a CI: https://www.fairchildsemi.com/datasheets/FA/FAN7316.pdf) am urmatoarele tensiuni:
PIN ---- V
1 - 0,15
3 - 4,7
4 - 0,23
5 - 2,86
6 - 6,45
10 - 7,08
11 - 17,8
20 - 0,14

pe pinii care nu au fost nominalizati a fost 0,0V

tensiunile sunt aceleasi si daca anulez protectia, dar si asa cu protectia anulata nu se aprind lampile.
in schimb 7,08V a fost cam mult pt un led, asa ca primul s-a ars la scurt timp - cel din imagine :)

alte sugestii?
Multumesc anticipat!!
Fişiere ataşate
IMG_1423.JPG
tehtronics
Electronist avansat

Mesaj necitit de tehtronics »

Si cum ai anulat protectia?!
Vezi ca treaba cu LED-ul nu se aplica la orice controller !!!
ANDRASONI
moderator

Mesaj necitit de ANDRASONI »

Se pare ca vorbim de lucruri diferite.Solutia era pt. OZ960, nu pt. FAN7316, seamana,dar doar la sex.Pt. acesta LED-ul se pune la pin 17 (ideea este sa "tina" acest pin in maxim 2V .<This pin programs the burst dimming frequency. A capacitor should be connected between
this pin and ground. The waveform of this pin is the triangular waveform whose amplitude is
from 0.5V to 2V. This pin voltage goes up to 4V when the IC enters shutdown mode>. ~...Asta , de la "alldatasheet" -citire).
Ca sa stim despre ce vorbim.De pe forum vin doar idei, executia apartine celui care le pune in practica.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Scrie răspuns