TV Sony kw 29cs60k
- ANDRASONI
- moderator
Re: TV Sony kw 29cs60k
Vedeti ca cei pe care nu i-ati gasit sunt probabil "smd".(surface mounted device)
- Fişiere ataşate
-
- Aveti aici imagini cu componente smd.
- componente smd.png (46.88 KiB) Vizualizat de 2332 ori
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Va multumesc pentru imagine.Stiu cum arata smd-urile dar nu sunt. Am desfacut placa din tv ca sa pot verifica bine dar nu sunt deloc, circuitul este cu locuri pentru ele dar nu sunt montate, probabil sunt pentru alt model de tv. Dar as avea o rugaminte, spuneti-mi cum ar trebui sa indice aparatul de masura la verificarea tranzistorilor smd care spuneti ca sunt tranzistori cu rezistente interne de polarizare. Am mai vazut ca tensiunea la pinul IK este de aprox, 2,8v si nu stiu daca este buna, pe schema nu indica. Ma puteti ajuta cu raspunsuri? Multumesc!
- ANDRASONI
- moderator
Tranzistori smd nu sunt toti cu rezistente interne, sunt ca si tranzistorii ceilalti:bipolari normali, digitali(adica cu rezistori interni),FET("Field Effect Transistor").In o postare anterioara am specificat care dintre ei este cu rezistenta interna.
"In timp ce faptele sunt rigide,adevarul este flexibil."Edward A.Murphy
Ati specificat: "Pe placa TK(cea de pe cinescop): Q7354 siQ7350( sunt tranzistori digitali, la masuratoare arata atfel decat tranzistorii obisnuiti deoarece au rezistente interne de polarizare)." Intrebarea mea este: ce indica aparatul de masura la masurarea acestor tranzistori ( cu rezistenta interna ).
Cauta pe net datasheet-ul tranzistorului respectiv si vei vedea continutul intern.